Wat is er te doen in Nijmegen - 28 juni t/m 4 juli

Wat is er deze week te doen in de stad? Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen? Bekijk hier onze tips!

1. Schaken in het centrum

Sinds 21 juni kan er geschaakt worden in het centrum van Nijmegen! De gemeente Nijmegen heeft 3 schaaktafels geplaatst op het basketbalveldje tussen de Oude Haven en de Waalkade. De schaakstukken kan je zelf meenemen of ophalen bij restaurant Nacional. Aankomende zondag zijn er gratis schaaklessen van 10.00 tot 12.00 uur. 

De lessen starten op zondag 27 juni en lopen minimaal tot 18 juli 2021.

2. Indoor-festival Otis x Brebl 

Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteren samen Otis x Brebl in Nijmegen als coronaproof alternatief voor Otis Park. Dit indoor-festival vindt niet alleen plaats tijdens de oorspronkelijke periode van het Otis Park festival (17 tot en met 23 juli), maar de gehele maand juli. Met alleen de maandagen als rustdag geniet je deze maand van 27 zomeravonden live jazz, funk en soul.

Het indoor-festival vindt de gehele maand juli plaats.

 

3. Terrassen bij De Zomerfabriek

Vrijdag 2 juli opent op het Honigcomplex De Zomerfabriek, een zomers pop-up terras met uitzicht op de Waal. Het terras staat in het teken van de laatste zomer van de Honig. We, First Things First en De Meesterproef, beogen met deze samenwerking mensen nog een zomer lang te laten genieten van deze fantastische industriële plek!  

Elke vrijdag en zaterdag vanaf 17:30 is iedereen van harte welkom op het Honigcomplex. Reserveren is niet nodig en neem vooral goede zin mee!

4. Bekijk het live dansconcert Burning Bridges in LUX Nijmegen

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Burning Bridges zich op een cyclus, waarin de Russische NachtHexen als overkoepelend geheel de basis vormen. Donderdag 1 juli bekijk je een live dansconcert over sterke vrouwen in straffe tijden, op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk in LUX Nijmegen

Het dansconcert vindt donderdag 1 juli plaats om 20.30 uur in LUX Nijmegen.

 

5. Een galerie of museum bezoeken

We mogen weer! Nijmegen kent vele galerieën en musea. Er is dus altijd iets te doen, voor jong en oud. Wat dacht je van De Bastei, Het Nationaal Fietsmuseum Velorama of muZIEum? Ontdek de kunst en musea in Nijmegen hier en laat je inspireren. 

Kijk voor de actuele prijzen en tijdsloten op de websites.

Dit vind je misschien ook leuk: