Schaken in Nijmegen

Houd jij van het spel schaken? Vind jij ook dat schaken bijdraagt aan onze mentale gezondheid en nog veel meer? Urban Chess Nijmegen wil mensen verbinden door middel van schaken.

Welkom bij deze chess courts aan de Waalkade!

Naast de plaatsing van deze schaaktafels is Urban Chess Nijmegen van plan om de schaaksport te gaan promoten in de vorm van een aantal toernooien, workshops voor bewoners van de binnenstad, scholieren en andere beginnende schakers.

Mochten hier vragen/opmerkingen over bestaan of wilt u zelfs deel uit maken van een schaak-WhatsApp-groep, neem dan gerust contact op via urbanchessnijmegen@gmail.com.

Neem ook gerust een kijkje op de Facebook pagina van Urban Chess Nijmegen.

 

Schaakstukken

Voor liefhebbers die willen schaken maar geen schaakstukken hebben, zijn er schaakstukken op te halen bij Restaurant Nacional (Waalkade 1, 6511 XP Nijmegen) van woensdag t/m zondag.

 

Het winnende "Cadeau voor de Binnenstad"

Mocht u het nog niet kennen; het “cadeau voor de binnenstad” is onderdeel van het Actieplan Binnenstad 2021-2022. In het plan staan acties die de gemeente in 2021 en 2022 uitvoert om de binnenstad aantrekkelijk te houden voor inwoners, bezoekers en ondernemers. In januari werden 5 kanshebbers gekozen voor “het cadeau voor de binnenstad” door de jury. Daarna is er massaal gestemd door de stad.

Julian van Stee bedacht het winnende idee; schaaktafels in de Binnenstad.

Julian: "Schaken brengt jong en oud samen. Dat past bij Nijmegen, want Nijmegen is een oude stad met een jonge vibe. Schaken is een geweldige activiteit die jong en oud verbindt en de sociale cohesie in de buurt stimuleert. Met schaken train je de hersenen en vanuit onderzoek is gebleken dat het ook helpt om ouderdomsziekten, zoals o.a. dementie, tegen te gaan. Het is dan ook een verrijking voor het brein. Het versterkt het visueel werkgeheugen, het probleemoplossend denken en zelfs uw rekenvaardigheid.

 

Schaken met zicht op de Waal; ook voor u!

Op zoek naar de beste plek om te schaken ( of dammen) kwam Julian met het idee om de 3 schaak-/damtafels te plaatsen langs de kademuur, hier aan de Lage Markt . Het is een mooie combinatie; het sportplekje dat goed gebruikt wordt en tafels om te schaken of dammen met zicht op de Waal.

Deze vorm van denksport past prima op deze (sport-)plek die ook fungeert als sociale ontmoetingsplek.

Heel veel schaakplezier en mooie ontmoetingen toegewenst in de Binnenstad!

Meer activiteiten in Nijmegen - Eropuit in de oudste stad van Nederland