Burning Bridges

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar


Update 29 juni 2021, voorstelling geannuleerd: Al ruim een jaar verheugen we ons om weer terug te komen naar LUX. Helaas moeten we laten weten dat onze voorstelling a.s. donderdag niet kan doorgaan, vanwege een ernstige blessure van een van de dansers. Met groot verdriet en teleurstelling delen wij dit bericht, in de hoop dat we elkaar volgend seizoen weer gezond en wel mogen begroeten. Wij hopen van harte op jullie komst naar onze nieuwe productie ‘Furia’ op vrijdag 4 en zaterdag 5 februari 2022 in LUX. Héél graag tot dan! Warme groet, Team Burning BridgesOnder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Burning Bridges zich op een cyclus, waarin de Russische NachtHexen als overkoepelend geheel de basis vormen. Vandaag deel 4 Battre: een live dansconcert over sterke vrouwen in straffe tijden, op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk.…


Update 29 juni 2021, voorstelling geannuleerd: Al ruim een jaar verheugen we ons om weer terug te komen naar LUX. Helaas moeten we laten weten dat onze voorstelling a.s. donderdag niet kan doorgaan, vanwege een ernstige blessure van een van de dansers. Met groot verdriet en teleurstelling delen wij dit bericht, in de hoop dat we elkaar volgend seizoen weer gezond en wel mogen begroeten. Wij hopen van harte op jullie komst naar onze nieuwe productie ‘Furia’ op vrijdag 4 en zaterdag 5 februari 2022 in LUX. Héél graag tot dan! Warme groet, Team Burning BridgesOnder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Burning Bridges zich op een cyclus, waarin de Russische NachtHexen als overkoepelend geheel de basis vormen. Vandaag deel 4 Battre: een live dansconcert over sterke vrouwen in straffe tijden, op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk.


Jens Van Daele gooide in 2010 in Europa en Canada hoge ogen met Battre le Fer/Battre le Noir: “Een krachtig, ongepolijst duet.” (★★★★ Theaterkrant) Nu komt een grondige remake naar Nederland, als vierde deel van de serie ‘NachtHexen’. Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande, twee boegbeelden van het gezelschap Burning Bridges, wijken geen centimeter. Blindelings gooien ze zich in de strijd: oog-om-oog, tand-om-tand. Een stoer, rauw en fysiek gevecht waarbij het doel uit het oog verloren raakt en er uiteindelijk enkel verliezers te aanschouwen zijn. Voor vele een bekend verschijnsel waardoor dit stuk aankomt. Ruige dans op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk; een live dansconcert dat afstormt op een remise. Burning Bridges flirt met gevaar in brutale bewegingstaal. Ook een aanrader voor liefhebbers van muziek en theater!
Over Burning Bridges
Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Burning Bridges zich op een cyclus, waarin de Russische NachtHexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Centraal staan vrouwelijke energie, moed, kracht, doorzettingsvermogen, mededogen en (geen) spijt.
Burning Bridges is hét hedendaagse dansgezelschap van dit moment in het middensegment. Het collectief wil een zo breed mogelijk publiek bereiken met producties over thema’s als strijd, dood, liefde en afscheid. Burning Bridges benadert deze onderwerpen intiem en persoonlijk, waardoor deze dichtbij komen, confronteren en herkenbaar zijn.

Jens van Daele overleed totaal onverwacht in juni 2020. Jens was een compromisloos kunstenaar, in alles; als danser, schrijver en choreograaf. Hij ontwikkelde zich tot maker van ongepolijste voorstellingen met energieke hartslag én poëtische adem.

Prijzen

  • Gratis

Kenmerken

Neem alvast een kijkje

Hier vind je ons