Unieke pop-up camping vlakbij Nijmegen

Nieuw en verfrissend: kamperen met festival allure in een nieuwe wereld volgens het 'nieuwe normaal'. Creatieve breinen uit de festival wereld kwamen tot een uniek concept. Camping de Wereld is een pop-up camping, mogelijk gemaakt door ondernemers en materialen uit de evenementenbranche. Op deze exclusieve camping worden alle richtlijnen van het RIVM met uiterste zorg gewaarborgd. Van vrijdag 3 juli tot en met vrijdag 4 september kan je avontuurlijk overnachten in een prachtig natuurgebied vlakbij Nijmegen. 

Creatief ondernemen

In Nederland worden jaarlijks zo’n 1.000 festivals georganiseerd, maar wat kun je als organisator van evenementen doen nu deze gecanceld zijn vanwege het Corona virus? Wat doe je als alles stil ligt? Dan kun je bij de pakken neerzitten of gaan brainstormen. Diederik Walther, eigenaar van BB Producties en Organisatie, is producent van Festival op ’t Eiland en betrokken bij o.a. Zwarte Cross, Concert at Sea, Paaspop, zag de afgelopen maanden zijn agenda steeds leger raken. Hij zocht zijn collega’s uit de evenementenbranche op om samen een nieuwe invulling te geven aan de zomer. “We verwachten dat er deze zomer nog niet veel gereisd gaat worden naar het buitenland en dat veel gezinnen in Nederland een veilige vakantie willen vieren. Er zal daarom een tekort aan kampeergelegenheid met eigen sanitaire voorzieningen zijn in Nederland”, aldus initiatiefnemer Diederik Walther.

Camping de Wereld

Gelegen in de bossen van de Overasseltse en Hatertse Vennen, onder de rook van Nijmegen, ligt een fantastisch verscholen vakantieoord. In de directe omgeving bevinden zich diverse natuurgebieden, wandelroutes, fietspaden, mogelijkheden tot watersport en kinderactiviteiten. Camping de Wereld is een weids opgezette familiecamping met ca. 50 comfortabel ingerichte tipi’s en yurts met meer dan voldoende afstand en eigen plek bij je tent. “Het unieke aan dit plan is dat elke tent een eigen toilet- en douchevoorziening heeft. Het kampeerterrein zal aan alle dan geldende richtlijnen van het RIVM voldoen in de nieuwe 1,5m samenleving”, vervolgt Walther. “Er zal een camping burgemeester zijn die deze regels handhaaft”. Tenslotte worden de tenten vernoemd naar een land, stad of eiland in het buitenland, zodat er deze zomer niet ver gereisd hoeft te worden om je toch in het buitenland te wanen.

Support your locals

Om een steentje bij te dragen aan de economie gaat Camping de Wereld samenwerken met diverse noodlijdende ondernemers. Zo wordt er elke week een foodtruck uitgenodigd, die normaliter de hele zomer op festivals staat, maar nu een lekkere daghap verzorgt voor de gasten van de camping. Daarnaast zal restaurant St. Walrick zorg dragen voor een speciaal weekmenu, wat als een take away maaltijd wordt aangeboden. Verder zijn er in de campingwinkel producten te koop van lokale bedrijven, denk aan brood van de plaatselijke bakker of vlees van de slager. In de campingwinkel zijn ook diverse andere basisproducten te koop zoals wc-rollen, tandpasta, batterijen, ijs, zwak alcoholische dranken etc.

Dit vind je misschien ook leuk