Tentoonstelling 'Godin Flora' Huygensgebouw, Radboud Universiteit

Bij de ingang van het Huygensgebouw aan de Heyendaalseweg 135 is binnenkort een opstelling te vinden in enkele vitrinekasten vanaf 26 juli tot eind september. Er is een speciale liporello gemaakt voor en over de wandelroute de 'Godin  van de Flora'. Er is ook een serie kunstpostzegels te zien die in de route zijn ontworpen. Met een speciale zomerhoed als kunstobject hebben 'Morgenster' -zaden uit de wandelroute een tijdelijke tussenstop gevonden.

Voorgeschiedenis

De wandelroute 'Godin van de Flora' verbindt de Nijmeegse stadsparken en groenstroken met historie. De route sluit mooi aan op de historische Romeinse Limesroute. Oud en nieuw worden met elkaar verbonden in deze wandelroute. Flora en fauna in stad en landschap komen volop aan bod. Flora was een Romeinse Godin van de bloemen en de lente. In het Valkhofpark heeft omstreeks de 18e eeuw een standbeeld gestaan van de 'Godin van de Flora'. met deze wandelroute willen wij het standbeeld op een hedendaagse manier invulling geven.

Dit kunstproject brengt de biodiversiteit van de lente, zomer, herfst en winter en het veranderende landschap ieder jaar in beeld met foto's, beeldende kunstinstallaties, performances.

Ook de bijbehorende geschiedenis van de stad verbinden wij op speciale wijze aan de interactieve wandelroutes. 

De wandelroute

Om het wandelen te stimuleren heeft de werkgroep 'Hortus Civitatis' een duurzaam plan ontwikkeld met deze interactieve wandeling die acht plekken in de route omvat. In totaal zjin er twee wandelroutes samengesteld die starten bij NS-station Heyendaal en die twee verschillende richtingen omvatten. De lengte van beide wandelingen samen is 6,8 km. Desgewenst in twee losse delen te lopen. 

Dit vind je misschien ook leuk