Nijmeegse Kunstnacht presenteert filmprojectie op de Stadsschouwburg

Op 18 september zou de tiende editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaatsvinden, maar in verband met het coronavirus is het festival verplaatst naar september 2021. Om tóch stil te staan bij de kunst en cultuur van Nijmegen, presenteert de Kunstnacht een speciaal filmkunstwerk: Foliehoed. De korte film wordt op 17, 18 en 19 september tussen 20:00 en 04:00 geprojecteerd op de ramen van de Stadsschouwburg.  

Foliehoed gaat over de veranderende samenleving tijdens en na de corona-lockdown. De Nijmeegse videokunstenaar Freek Rossen maakte deze film in opdracht van de Kunstnacht. Hij neemt je mee langs herkenbare taferelen van grote of juist kleine veranderingen, van de WC-rollenoorlog tot livestream-feestjes. Een humoristische, absurdistische reis langs onze gevoelens – van paniek tot ultieme rust – maar ook een spiegel die ons wordt voorgehouden. Welke gekke dingen hebben we allemaal wel niet gedaan?  

Op pad door de stad 

Normaal gesproken werken ruim 50 culturele partijen mee aan de Nijmeegse Kunstnacht. Het publiek kan zich op één avond laten verrassen door een divers programma op meer dan 20 locaties in Nijmegen. Om toch nog iets van dit Kunstnachtgevoel op te wekken, zijn volgend weekend ook korte filmfragmenten in de stad te ontdekken. In de ramen van deze culturele instellingen zie je tussen 20:00 en 04:00 fragmenten van FoliehoedDoornroosjeSingular-Art, Bibliotheek De Mariënburg, LUX, WIEBERT, De Smeltkroes, Expo Bart en het Festivalhuis.  

Veilig filmkijken 

Op de avonden van 17 t/m 19 september kun je op een zelfgekozen moment de volledige film bekijken op het plein voor de Stadsschouwburg te Nijmegen. In verband met de coronamaatregelen kunnen maximaal 20 mensen tegelijk de film bekijken, op anderhalve meter afstand.  

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen. Meer informatie: www.nijmeegsekunstnacht.nl 

Dit vind je misschien ook leuk