Nacht van de ommetjes 2019

Negende editie 'Nacht van de Ommetjes'

Op zaterdag 5 oktober 2019 vindt wederom de Nacht van de Ommetjes plaats in Nijmegen. Dit initiatief van stichting Nacht van de Ommetjes laat deelnemende wandelaars hun eigen wijk of juist een andere buurt in stad op een unieke manier ontdekken. Zeventien wandelingen laten hun nachtlicht schijnen op bijzondere plekjes, verborgen talenten en kunst en cultuur in de wijk. Routes vol verhalen, gedichten, muziek en een hapje en drankje. Samen met burgemeester Hubert Bruls en verschillende wethouders zie je Nijmegen met een hele andere blik! Dit jaar besteden we bijzondere aandacht aan 75 jaar Bevrijding van Nijmegen.

De Ommetjes worden begeleid door een gids en een speciale wandelgast.

17 Ommetjes

Met de hulp van talloze vrijwilligers uit de deelnemende wijken en niet in de laatste plaats vanwege het succesvolle concept, heeft de komende Nacht van de Ommetjes zich van acht naar maar liefst zeventien wijken weten uit te breiden! 'Het belooft een bijzondere editie te worden', aldus Doro Krol, voorzitter van de Nacht van de Ommetjes.

De keuze is reuze

Verdeeld over de stad kan men dit jaar kiezen uit de volgende 17 wijken: Bottendaal, Brakkenstein, De Oversteek, Centrum, Goffert, Hees, Heijendaal, Lent, Nijmegen-Oost, Oosterhout, Stadswaard,  Roze Centrum, Lindenholt, Wolfskuil, Hengstdal, Willemskwartier/Hazenkamp en Dukenburg.

Alle zeventien Ommetjes houden een inloop vanaf 19.30 uur, waarna om 20.00uur de officiële opening plaatsvindt.

Inloop: 19.30 uur.
Ommetjes: 20.00 uur tot 22.00 uur.
Deelname: vrijwillige bijdrage

Meer informatie vind je op de website: www.nachtvandeommetjes.nl of op Facebook

Dit vind je misschien ook leuk