Laat je meeslepen door de grootste misstappers van Hubert Bruls en Han van Krieken tijdens de FuckUp Night op 16 november

Dit jaar wordt inmiddels alweer de 7e editie van de FuckUp Night georganiseerd. Een avond waarin succesvolle ondernemers en bestuurders hun grootste blunders delen. Een zaal vol met studenten en jonge ondernemers komt samen om te zien dat ook zij alleen maar leren van de fouten die zij in hun carrière maken.

In de hedendaagse maatschappij heerst er een enorme prestatiedruk onder jongeren. Er wordt een patroon gecreëerd door zowel de individu als de maatschappij om het perfecte, maar doch onrealistische beeld te tonen aan de buitenwereld. Echter wordt er daardoor vergeten dat fouten maken juist een factor voor succes is. Zo hebben ook Hubert Bruls of Han van Krieken enkele misstappen gemaakt binnen hun carrière.

Het is tijd om deze verhalen met deze generatie te delen. Om te inspireren dat fouten maken heel menselijk en vooral heel belangrijk is. Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (Centrum van Ondernemerschap), Radboud Universiteit & Radboudumc (Mercator Launch en Studenten Welzijn) en StartUp Nijmegen hebben op 16 november een mooi programma met Hubert Bruls (burgemeester Gemeente Nijmegen), Han van Krieken (rector magnificus RU), Jorg Rijkschroeff (oprichter Sit & Heat) en Judith van Dam (CEO HomeVap) klaargezet voor studenten en ondernemers.

De avond zal rond 19.00u beginnen in het Collegezalencomplex (CC1) waarna er een afsluitende borrel is in het Cultuurcafé van de Radboud om na te praten over menselijke fouten. Aanmelding kan via eventbrite voor zowel offline als online.

Informatie over de sprekers

Hubert Bruls (burgemeester Gemeente Nijmegen)

Hubert Bruls is sinds 21 mei 2012 burgemeester van Nijmegen. Hij is verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, dienstverlening en burgerzaken, externe betrekkingen, juridische zaken, communicatie, onderzoek en statistiek. Na een korte periode als gemeenteraadslid in 1998, was hij tussen 1999 en 2002 wethouder in Nijmegen. 

Van mei 2002 tot oktober 2005 was Bruls Tweede Kamerlid voor het CDA. In oktober 2005 werd hij burgemeester van Venlo. Na de fusie van Venlo met Arcen en Velden was hij waarnemend burgemeester van het nieuwe Venlo en in juli 2010 werd hij daar burgemeester.  

Bruls deed eindexamen gymnasium B en studeerde politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, nu Radboud Universiteit Nijmegen, afstudeerrichting politicologie en economie. Hij begon vervolgens zijn loopbaan bij ambtenarenvakbond NOVON/ABVAKABO

Jorg Rijkschroeff (oprichter Sit & Heat)

Iedere Nijmegenaar heeft wel eens op verwarmde kussens gezeten op het terras. De bedenker van deze kussens is Jorg Rijkschroeff. Jorg heeft 10 jaar geleden het succesvolle Sit & Heat opgericht, en dat is in die 10 jaar niet zonder slag of stoot gegaan. Op 16 november komt hij vertellen over welke fouten hij in die tien jaar heeft gemaakt en wat hij daarvan geleerd heeft.

Judith van Dam (CEO HomeVap) 

Judith van Dam, 52 jaar, moeder van 3 kinderen, Nijmeegse ondernemer en CEO van HomEvap. Geboren en getogen in Utrecht en gestudeerd in Nijmegen. Vervolgens voornamelijk werkzaam geweest in de arbeidsbemiddeling als accountmanager. Na mijn laatste baan in loondienst gevraagd om de website van Aire Fresh Systems onder handen te nemen. Hierdoor in aanraking gekomen met de HomEvap producten, omdat mijn compagnon, Bengt Cornelissen, de ontwikkelaar van de producten is. In 2015 besloten om een aparte BV op te richten en vervolgens gestart met de ontwikkeling van de HomEvap producten. 5 jaar na de introductie zitten we nu in 12 landen en bereidt het gestaag uit.

Han van Krieken (rector magnificus RU)

We delen allemaal graag onze successen, via de krant, sociale media, naar collega’s en vrienden. Soms dikken we onze successen een beetje aan, maar ook als we dat niet doen geeft het alleen maar delen van positieve berichten het verkeerde beeld. Successen komen meestal met valen en opstaan tot staand en soms mislukt iets volledig. Het delen van wat er mislukt, van falen en ook hoe je daarmee kunt omgaan doen we veel te weinig, vandaar dat ik tijdens de FU-night graag enkele van mijn vele fouten en mislukkingen deel!

Dit vind je misschien ook leuk