De krachtige combinatie van klassieke muziek en mindfulness

Muziel heeft een programma ontwikkeld om die alledaagse hectiek op een zijspoor te zetten, door klassieke muziek, mindfulness-oefeningen en ontspanning met elkaar te combineren op een bijzondere locatie.

Muziel is een initiatief van Carlijn Wijnand en Patrick Spierts, die het concept in 2021 bedachten. “Muziek loopt als een rode draad door ons leven. ‘De waan van de dag’ helaas ook. Maar we merkten allebei, net als vele anderen, dat muziek ontspannend en zelfs therapeutisch kan werken. Dat inzicht willen we meer mensen meegeven. Met dat doel hebben we Muziel opgericht, waarmee we een beleving creëren die de deelnemers weer helemaal bij zichzelf brengt”, aldus Patrick Spierts, die de kracht van muziek ook dagelijks inzet voor Stichting De Liedjesfabriek.

Muziek en mindfullness in de Stevenskerk

Op 23 maart 2023 organiseert Muziel zijn volgende evenement, in de Stevenskerk in Nijmegen. De muziek wordt live ten gehore gebracht door de celliste Elisabeth Schijns, de harpiste Sarah Werners en de pianiste Marte Gerritsma, die ook de vorige evenementen muzikaal begeleid hebben. De mindfulness-sessie wordt begeleid door de zeer ervaren docente Simone Lips. Carlijn Wijnand en Patrick Spierts en andere specialisten vertellen je in een interview voorafgaand aan het evenement graag meer over de kracht van de combinatie van muziek en mindfullness, over de resultaten die de organisatie al geboekt heeft en over de toekomstplannen van Muziel.

Kijk voor meer informatie op www.muziel.nl

Dit vind je misschien ook leuk...