Souvenirwinkels Nijmegen

De oudste stad van Nederland heeft zoveel moois te bieden. Zoveel moois dat je het zeker als aandenken mee naar huis wilt nemen. Souvenirs uit Nijmegen zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te geven! Dus hier voor jou verschillende locaties op een rijtje om Nijmegen een beetje in huis te halen!

Haal Nijmegen in huis

De VVV Rijk van Nijmegen is de plek voor al je toeristische informatie over Nijmegen, maar óók voor leuke souvenirs. Je kunt hier bijvoorbeeld het beeldje van Mariken van Nieumeghen, puzzels en kaarten halen. Of ga voor het échte dropje van Nijmegen: het Nijmeegs Lopertje! Het is een uniek dropje in de vorm van een wandelend figuurtje, bedacht door Marloes van der Kemp. Je kunt het Nijmeegs lopertje ook kopen bij de Primera of op de webshop van Marloes: hetnijmeegslopertje.nl. Waar ze niet alleen het dropje, maar ook veel andere Nijmeegse producten verkoopt! 

De meeste Nijmegenaren zijn wel bekend met het Nijmeegs lopertje; dat heerlijke zoete, wandelende icoontje van Nijmegen. Maar waar komt het dropje eigenlijk vandaan? Lees hier het interview met Marloes van Kemp

 

Nijmeegse souvernirs shoppen

Bij Ieder z’n Vak kun je maar liefst shoppen bij meer dan 100 ondernemers onder één dak. Alle producten die er te koop zijn, van meubels tot kleding, van sieraden tot chocolade, alles is gemaakt door Nijmeegse vakmeesters. Zo haal je Nijmegen echt in huis! Ze verkopen hier ook het Nimweegse Nuilertje: de échte Nijmegenaar in dropvorm. Ze omschrijven het zelf als een persoon die misschien soms zeurt en op het eerste gezicht wat chagrijnig lijkt, maar die een gouden hart heeft en je bijblijft. De dropjes zijn gelatinevrij en dus geschikt voor vegetariërs. 

Heb jij altijd al je kleding willen hangen aan een Waalbrug-kledinghanger? Of wil je een houten skyline van Nijmegen? Bij Dré heeft verschillende originele souvenirs. Ook vind je hier verschillende Vierdaagse souvenirs voor de echte Vierdaagse fans. 

Ilovenijmegen.nl

Ben jij een échte Nijmegenaar en ben je daar trots op? Haal dan je souvenirs op ilovenijmegen.nl. Alle producten hebben een link met Nijmegen, omdat ze gemaakt zijn door Nijmeegse ondernemers of wat met Nijmegen te maken hebben. Koop een rompertje met de tekst 'Nuilerd', een boekje van Nijntje vertaald in 't Nimweegs, bierpakketen van Oersoep of een echte Nijmeegse mok. En dat is nog niet alles: bij elke aankoop van een artikel gaat 3% van je aankoopbedrag naar een Nijmeegs goed doel. 

Nijmeegse producten

Wil je liever online kijken naar Nijmeegse producten in plaats van alle winkels af te gaan? Bekijk het aanbod op de pagina Nijmeegse producten. Nijmeegse biertjes, Waalbrug sokken, een poster van het centrum of een kookboek met recepten van jouw favoriete restaurants en cafés... het is er allemaal!

Klik op het product voor meer informatie en met de knop 'koop nu' word je doorgestuurd naar de website waar het product te koop is. Het is heel makkelijk, dus neem snel een kijkje.

 

 

 

Hier wil je misschien ook shoppen