Zomertips- Dagje uit met de kids

Ja papa's en mama's, oma’s en opa’s het is weer zomervakantie! Dat betekent dat de juffen en meesters een paar weken tot rust mogen komen en de kinderen iedere dag thuis zijn. De perfecte tijd om samen op pad te gaan en al het leuks dat Nijmegen tijdens de zomervakantie te bieden heeft te ontdekken. Hierbij een paar tips om je op weg te helpen.

Ontdekkingsreis...

Ontdek in het Archeolab van Museum Het Valkhof de Romeinen! Bouw hier zelf een Romeinse brug, schiet de katapult af, maak een muurschildering en leer ondertussen álles over deze vroege bewoners van Nijmegen. Mis deze zomer zeker De Bastei niet. Het museum dat het verhaal vertelt over de rivier de Waal en je meeneemt op ontdekkingsreis door het verleden, het heden en de toekomst.

Speurtocht

Ga samen op ontdekking door de stad door middel van een speurtocht. De route brengt je langs projecten in Nijmegen die iets met Europa te maken hebben. Los tijdens de speurtocht verschillende puzzels op en bij het goed invullen van alle antwoorden kan er een leuk prijsje worden opgehaald bij de stadswinkel. De speurtocht is gratis te verkrijgen bij de VVV in Nijmegen en geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. 

Plons in het water!

Strijk met je vrienden neer aan de Waal of Spiegelwaal voor een zonnige picknick! Wanneer de zon doorbreekt, stroomt het bij de Spiegelwaal vol voor waterpret en een frisse duik. Ook kun je even een drankje doen bij de beachbar: Sprok Beach of LIZ Grand Café. Het is heerlijk vertoeven voor jong en oud!

 

Met z'n allen pret!

Een dagje uit waar je de kinderen echt blij mee maakt? Een leuke dag eropuit met je kinderen of kleinkinderen hoeft niet duur te zijn. Actief, leerzaam of snoezig, voor elk kind is er wel iets te doen!

Ga op groot avontuur in de bossen van Speeltuin de Leemkuil! Een dag vol schommelen, klimmen en glijden. De avonturier komt in iedereen naar boven! De kinderen kunnen spelen in het gloednieuwe Romeinse geheime fort van Noviomagus (Ulpia Noviamagus Batavorum, de Romeinse naam voor Nijmegen). Hier leren ze, terwijl ze van de glijbaan roetsjen en in de uitkijktoren klimmen, de Romeinse geschiedenis kennen. Niet alleen superleuk maar ook leerzaam dus.

IJsje?

Bij een dagje uit hoort een ijsje! In Nijmegen vind je de beste ijssalons voor jong en oud. Waar ga jij je ijs eten?

Wat nog meer te doen...