Vijf vragen aan... Louwie

Volgende week dinsdag vindt de derde en laatste voorronde van de Roos van Nijmegen plaats. Vorig jaar won rammeltrio Louwie de felbegeerde Roos, en een klein jaar later staan ze met een eigen releaseshow in Merleyn. Tijd om de poot weer even te schudden met Louwie en te vragen wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is. Tijd voor vijf vragen aan Louwie.

Hoe beviel het jaar als Roos van Nijmegen winnaar?

Drummer Juen heeft zijn tindermatch ontmoet. (Red.: De band ontmoette tekstschrijfster Amber Roads via Tinder en wisselde naast gesprekken lyrics uit). We hebben veel toffe mensen leren kennen en mooie kansen gekregen.

Welke ontwikkelingen hebben jullie als band doorgemaakt dit jaar?

We hebben leren spelen op grotere podia, we hebben in de studio gestaan, Juen is zelf teksten gaan schrijven. We hebben veel van elkaar geleerd op verschillende vlakken: muzikaal, performance, algemene muziekkennis. Juen kent nu eindelijk bijvoorbeeld die ene plaat van Primal Scream.

Welke toekomstplannen en dromen hebben jullie?

Onze vierde EP uitbrengen. Dat wordt een heel ander geluid, elektronischer, verwacht veel synthesizers en schreeuwende vocalen.

Hebben jullie nog tips voor de Roos deelnemers van dit jaar?

Uhm lastig, gewoon genieten. Doe lekker je ding.

Wat kunnen we op 4 mei verwachten in Merleyn tijdens jullie drievoudige EP release?

Nou, 3 EP’s dus. De eerste EP is de zogenaamde we-zijn-nog-op- zoek-naar- ons-geluid- EP, opgenomen bij Nautamix. De tweede EP is de garagerock EP, opgenomen in de woonkamer bij Jelle. En de derde EP is de volwassen EP met moeilijkere nummers.Verder gaan we er natuurlijk een prachtig feestje van maken.

Op 4 mei speelt Louwie in Merleyn, waarbij de 3 EP's gepresenteerd zullen worden. Meer informatie en tickets vind je hier. Volgende week dinsdag vindt de derde voorronde van de Roos van Nijmegen plaats. Deze is helaas al uitverkocht, maar niet getreurd: voor de finale, die in mei in Doornroosje plaatsvindt, gaan de kaarten binnenkort in de verkoop.


Foto: William Moore

Dit vind je misschien ook leuk