Tips: wat je wél kunt doen in Nijmegen

Inmiddels zijn er vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Alle evenementen en bijeenkomsten gaan zeker tot 1 september niet door. Horeca blijft tot 1 juni gesloten. Dit betekent dat de meeste ondernemingen hun deuren hebben moeten sluiten. Maar het betekent ook dat er veel alternatieven worden bedacht! Daarom een overzicht met wat je de komende tijd wél kunt doen in Nijmegen. 

Neem je verantwoordelijk en blijf zoveel mogelijk thuis! We vragen bij een eventueel bezoek gepaste afstand tot elkaar te houden, geadviseerd wordt 1,5 meter.

Dit overzicht wordt de komende weken up-to-date gehouden. Heb je een tip? Mail onze redactie.

© -

1. LUX in huis met Picl

Nu ook de bioscopen gesloten zijn, is het erg verleidelijk om op de bank te ploffen en een aantal series te bingen op Netflix. Maar wist je dat ook de filmhuisfilms van LUX kunt bekijken én LUX daarmee financieel steunt? Via Picl zie je de films uit het filmtheater gewoon thuis, zonder abonnement. Voor een premièrefilm betaal je €8,50 en voor een gemiste film €4,99. Deze kosten gaan direct naar LUX. De film is vervolgens 48 uur lang beschikbaar. 

2. Online kortefilmfestival My Darling Quarantine

Of 'bezoek' het nieuwe, online kortefilmfestival My Darling Quarantine, waar Go Short onderdeel van is! Het festival is gestart op maandag 16 maart en gaat zolang als nodig door. Elke week, van maandag tot en met zondag, presenteert het festival een programma van zeven korte films die je gratis kunt bekijken. Vervolgens stem je op jouw favoriet en kun je een donatie doen via GoFundMe. Het gedoneerde bedrag gaat naar goede doelen. Kijk en help je mee?

3. Bierproeverij maar dan thuis

Wat is er nu leuker dan een bierproeverij? Je kunt dan misschien de kroeg niet meer in, maar de lekkerste biertjes proeven kan nog steeds! Want zowel De Bierhoeder als De Bierbrigadier Nijmegen bezorgen de komende weken gewoon jouw favoriete biertjes thuis. Hoe bestel je?

  • Bel De Bierhoeder op 024-3601620 en geef je bestelling door. Je biertjes worden 's avonds of de volgende ochtend bij je langs gebracht. Ook wordt het assortiment op Deliveroo uitgebreid.  
  • De Bierbrigadier Nijmegen kun je bellen, mailen of appen tijdens de openingstijden van de winkel. In de gemeente Nijmegen wordt een bestelling van €30 gratis bezorgd. Anders betaal je €2,50 bezorgkosten. 

Dus plaats je bestelling en begin te videobellen met je vrienden! 

© Lindenberg

4. Online lessen van De Lindenberg

Gelukkige kunnen sommige instellingen hun diensten online aanbieden. Zo introduceert De Lindenberg: Thuisbezorgd, online lessen in muziek, dans, theater, beeldende kunst, schrijven of met een kijkje achter de schermen. De Lindenberg plaatst elke dag om 17.00 uur een filmpje op Facebook en YouTube onder de naam Thuisbezorgd.

5. Online lessen schilderen, tekenen of jazz

Wil jij dolgraag meer tijd besteden aan tekenen en/of schilderen maar komt het er niet van? Volg dan nu lessen van Schone Kunsten via de videochat! Maak je liever kunst in de vorm van muziek? Volg dan online lessen in jazz via Jazzimprovisatie.eu

6. Thuisrestaurant

Ook thuis kun je prima een restaurantsfeer creëren. Steek wat kaarsen aan, zet een fijn muziekje op en bestel je eten online. 

- Veel restaurants bieden als noodoplossing tijdelijke afhaal- en bezorgmogelijkheden. Op deze Facebookpagina zie je precies welke restaurants welke mogelijkheden bieden.

- Ook via de bekende bezorgservices Thuisbezorgd.nl en Deliveroo blijft het mogelijk om eten te bestellen. Als je online afrekent, wordt de bestelling contactloos bezorgd. Dat betekent dat de bezorger het eten voor de deur plaatst, aanbelt en een aantal stappen afstand neemt. Contactloos bezorgen is voor iedereen veiliger! 

© Tycho van Dijk

7. Bezoek een galerie

Zo toont Galerie Zeven Zomers in de maanden maart en april een mooie selectie nieuwe werken van Harry de Leeuw. Zijn bronzen beelden zijn uniek en vertellen hun eigen verhaal. Bekijk hier de openingstijden. Ook Galerie Marzee is nog open. Van zondag 22 maart tot en met woensdag 27 mei zijn er bij Galerie Marzee vier nieuwe exposities te zien. Bekijk hier de openingstijden.

8. Klussen met het Thuiskrat

Heb je zin om je huis of je meubels op te knappen, maar heb je het juiste gereedschap niet in huis? Huur dan een Thuiskrat! Het krat huur je per dag. Ook zijn er instructievideo's beschikbaar om je op weg te helpen. Zo wordt klussen aan huis wel makkelijk!

© Bart van Dieken

9. Net iets anders winkelen

Het is momenteel net iets anders winkelen. Er zijn steeds meer winkels die openingstijden beperken of zelfs helemaal sluiten. Daarom hebben we een lijst gemaakt met winkels die nog wel open zijn. Bekijk de winkels hier.

Ook kun je overwegen om online te bestellen en te betalen bij je favoriete winkel. Er zijn namelijk genoeg online webshops van Nijmeegse ondernemers, bekijk ze hier. Ga je liever voor een origineel ontwerp? Ontwerp dan bijvoorbeeld je eigen t-shirt of trui en bestel online bij Kwestievanlef.

10. Thuiskapper

Iedereen zit met zijn handen in het haar, want niemand kan naar de kapper. Je krijgt uitgroei, gespleten haarpunten en een te lange pony. Dat is vervelend, maar gelukkig zijn er veel kappers in Nijmegen die ook nu voor jou klaar staan. Bij Ami Kappers en Storado Kappers kun je voor vragen bellen en krijg je telefonisch advies. En ben je op zoek naar haarproducten? Blink! Kappers bezorgt deze in de omgeving van Nijmegen. Er zijn natuurlijk heel veel kappers in Nijmegen, dus kijk vooral even bij jouw favoriete kapper wat zij in deze tijd aanbieden.

Nog een tip: bij Cappello in de Houtstraat heb je mooie haarbanden. Ideaal nu de kappers gesloten zijn. 

© Bart van Dieken

Zo steun je de Nijmeegse ondernemers

© -

Thuisblijven met de kids