Tips: wat je wél kunt doen in Nijmegen

Inmiddels zijn er vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Dit betekent dat de meeste ondernemingen hun deuren hebben moeten sluiten. Maar het betekent ook dat er veel alternatieven worden bedacht! Daarom een overzicht met wat je de komende tijd wél kunt doen in Nijmegen. 

Heb je een tip? Mail onze redactie.

1. Wijnproeverij met Wijn bij Arentz

Wijn bij Arentz organiseert elke week wijnproeverijen voor mensen thuis. Met elke week een ander thema inclusief informatie over hoe je wijn moet proeven, achtergrond informatie over de te proeven wijnen én een online wijnquiz. De proeverijen kosten tussen de €16,50 en €22,50 en zijn te bestellen via mail info@wijnbijarentz.nl. Meer informatie en de proeverij agenda is te vinden op de Facebookpagina.

2. LUX in huis met Picl

En wist je dat ook de filmhuisfilms van LUX kunt bekijken én LUX daarmee financieel steunt? Via Picl zie je de films uit het filmtheater gewoon thuis, zonder abonnement. Voor een premièrefilm betaal je €8,50 en voor een gemiste film €4,99. Deze kosten gaan direct naar LUX. De film is vervolgens 48 uur lang beschikbaar. 

3. Bierproeverij maar dan thuis

Wat is er nu leuker dan een bierproeverij? Je kunt dan misschien de kroeg niet meer in, maar de lekkerste biertjes proeven kan nog steeds! Sla eens bij Nijmeegse brouwerijen en bierwinkels wat lekkere herfst- en winterbiertjes in en maak het thuis gezellig. Zet het knisperend haardvuurtje aan op Netflix, kruip onder een dekentje en houd je eigen bierproeverij. We hebben 7 donkere biertjes voor de donkere dagen voor je op een rij gezet. Support your locals!

Bekijk ze hier

4. Open Source Radio

Heb je al gehoord van Open Source Radio? Tune dan snel in! Vanuit een omgebouwde koelcontainer op het terrein van Hubert draait dit nieuwe Nijmeegse online radiostation elk elke donderdag en vrijdag je favoriete hip-hop, elektronische geluiden en een arsenaal aan culturele kruisbestuivingen. Open Source Radio is gefocust op Electronic Music, Urban Arts & Culture en biedt een nationaal podium aan gerenommeerde artiesten, creatieve makers, muziekliefhebbers en het talent van morgen.

Lees het interview

5. Thuisrestaurant

Ook thuis kun je prima een restaurantsfeer creëren. Steek wat kaarsen aan, zet een fijn muziekje op en bestel je eten online. 

- Veel restaurants bieden als noodoplossing tijdelijke afhaal- en bezorgmogelijkheden. Op deze Facebookpagina zie je precies welke restaurants welke mogelijkheden bieden.

Kun je niet kiezen? We hebben alvast onze favoriete afhaalrestaurants voor je op een rij gezet!

Bekijk ze hier

6. Net iets anders winkelen

Het is momenteel net iets anders winkelen, op 1,5 meter afstand van elkaar en met een mondkapje op. Dit is voor lang niet iedereen een veilige of leuke optie. Gelukkig hebben veel ondernemers een eigen webshop. Zo koop je lokaal, steun je de Nijmeegse ondernemers én shop je lekker vanuit huis. Bekijk de Nijmeegse webshops hier

7. Steun de horeca, koop een cadeaubon

Je kunt natuurlijk elke avond je maaltijd bestellen, maar veel locaties bieden ook een cadeaubon. Een ideaal cadeautje voor Sinterklaas, Kerst of gewoon zomaar. Zowel voor de ontvanger als voor de ondernemer! 

Bekijk hier de cadeaubonnen

Dit vind je misschien ook leuk