September: de nachttips van nachtburgemeester Celia Okoro

De Nijmeegse nacht is creativiteit, innovatie & inspiratie, gecombineerd met ondernemerschap en inzet. Ook in september komt deze prachtige mix weer tot uiting. Festivals, scholing, jong talent op elk podium en een nacht vol kunst: deze maand heeft veel mooie ervaringen te bieden.

#1 Het Nest @ De Goffert

Zoals Drift de zomer in Nijmegen onofficieel opent, luidt het Nest tegenwoordig het einde in. Op het groene gras van de Goffert wordt de eerste zaterdag van de septembermaand gedanst op de lijn tussen intimiteit en een mensenmassa van 15.000 mensen.

Met 6 podia, nieuwe paden, bizarre hoekjes en uitkijkpunten maakt het eendaagse festival een nieuwe beleving van het vertrouwde Goffertpark. Ook lokaal talent van Nijmeegse grond is deze editie weer te vinden op elk podium. 

Wanneer: Zaterdag 2 september
Waar: Goffertpark
Meer informatie

#2 Festival de Oversteek @ De Oversteek

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. En dit jaar is de editie extra speciaal: ze bestaan 15 jaar!

Met een programma vol muziek, theater, dans, beeldende kunst en spoken word zijn zij door bezoekers gekroond als ‘het Oerol van Gelderland’. Op ruim 25 bijzondere plekken - zoals in schuren, op veldjes en langs de oevers van de Waal - zijn acts te vinden uit Nederland en daarbuiten. Ook een leuke plek om uit te brakken van het Nest, en voor studenten maar 10 euro.  

Wanneer: zaterdag 2 & zondag 3 september
Waar: De Oversteek
Meer informatie

 

#3 Groeispurt borrel @ Arnhem

De nacht zit vol makers, medemogelijkmakers en organisatoren. Creatievelingen die hun inspiratie halen uit volle dansvloeren en meeslepende ritmes. Maar aan dat creatieve zit ook een zakelijke kant, die we zo veel mogelijk moeten versterken. De Cultuur Academy biedt culturele ondernemers, uit de dag en de nacht, ondersteuning op dit gebied.

Op 6 september organiseren zij de Stroomversneller- & Groeispurtborrel: een borrel waar je kennis kan maken met de mensen achter de fondsen, adviseurs, en andere makers en ondernemers. Je moet er alleen wel de brug voor over.. Gelukkig hebben ze deze maand ook een subsidiespreekuur van gemeente Nijmegen over eenjarige cultuursubsidies, en een marketingspreekuur in LUX

Wanneer: Woensdag 6 september
Waar: Arnhem
Meer informatie

#4 Popronde @ Nijmeegse binnenstad

Op zaterdag 9 september maakt Popronde de Nijmeegse binnenstad voor één dag de Muziekhoofdstad van Nederland. Cafés, galeries, theaters, platenzaken, kerken, poppodia en clubs in het hele centrum van de stad bieden op deze dag een podium aan de nieuwe generatie popmuzikanten.

Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum 'n bass, van rock tot blues; bijna elk genre is vertegenwoordigd op dit grote (en gratis) showcase evenement. Geen Nijmeegs talent, maar juiste muzikanten uit alle andere steden in Nederland krijgen de kans van zich te laten horen aan ons als publiek.

Wanneer: zaterdag 9 september
Waar: Nijmegen centrum
Meer informatie

#5 Kunstnacht @ Nijmeegse binnenstad

‘Krachten gebundeld en creativiteit op oneindig’. Zo wordt Kunstnacht beschreven. 54 Nijmeegse culturele organisaties werken in bijzondere combinaties samen en toveren de stad om tot één groot innovatief, interdisciplinair, LED-belicht, interactief openluchtmuseum. En deze keer met een nieuwe opzet, waardoor je meer kan zien en minder hoeft te fietsen. 

Wanneer: zaterdag 16 september
Waar: Nijmegen centrum
Meer informatie

Organiseer jij binnenkort een feest of festival? Of opent er een mooie expositie? Geef je podium aan een mooi muzikaal evenement? Wil je iets aanraden aan andere Nijmegenaren? Laat het weten via info@nachtburgemeesternijmegen.nl en krijg een plekje in de maandelijkse ‘Nachttips van de Nachtburgemeester’!

Dit vind je misschien ook leuk...