Free Future College 2023: Vrijheid Onder de Loep

In de week van 9 oktober staat de Lindenberg in Nijmegen bol van de intellectuele prikkels tijdens het derde Free Future College-evenement, waar alles draait om het thema 'Vrijheid versus Onvrijheid'. Het evenement, dat al twee keer eerder met groot succes plaatsvond, biedt een uitgebreid programma voor jong en oud, waarbij bekende sprekers het publiek trakteren op verhelderende lezingen.

Dagprogramma voor Scholieren

Het dagprogramma is speciaal ontworpen voor middelbare scholieren uit Gelderland. Onder leiding van de charismatische presentator Splinter Chabot verkennen de scholieren dit complexe thema via verschillende workshops en open gesprekken. “Zoveel facetten zitten er aan het thema (on)vrijheid, en dat beleven met leerlingen uit heel Gelderland, en met Nijmegenaren. Dat geeft een geweldige boost," zegt Teddy Vrijmoet, directeur-bestuurder van de Lindenberg. Helaas zijn de inschrijvingen voor het dagprogramma al gesloten, maar dat betekent niet dat jongeren uitgesloten zijn! Ook zij zijn van harte welkom bij de avondcolleges.

Avondcolleges van Vier Topexperts

Voor de avonden staan er vier gerenommeerde sprekers op de planning die hun kennis delen via inspirerende colleges. Doortje Smithuijsen, een veelzijdige filosoof, opent het evenement met haar scherpe analyse van de toenemende afhankelijkheid van apps in onze maatschappij. Lammert Kamphuis, filosoof en auteur, biedt praktische tips om polarisatie tegen te gaan. Beatrice de Graaf, historica en storyteller, belicht hoe kennis uit het verleden kan helpen bij hedendaagse uitdagingen. Tot slot neemt Ties Dams, expert in Chinese zaken, ons mee in het verhaal van de groeiende macht van China en de wereldwijde implicaties ervan.

Tickets

Het Free Future College 2023 vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 oktober in de Lindenberg in Nijmegen. Voor 4,50 euro per college, inclusief een hapje en een drankje, ben je verzekerd van een avond vol intellectuele verrijking. “Een zeer divers, aantrekkelijk en actueel programma voor iedereen die interesse heeft.” Lees ook het interview met programmamaker Marjolein Hordijk over Free Future College 2022.

Bekijk het volledige programma en koop je tickets via www.freefuturecollege.com.

Dit vind je misschien ook leuk...