Fotoverslag: Popronde 2023

Op zaterdag 9 september vond de Popronde in Nijmegen plaats, waarbij heel Nijmegen de hele avond lang in het teken van muziek stond. Bekijk hier het fotoverslag en proef de sfeer van deze muzikale avond!

Popronde is een initiatief van Stichting Popwaarts en is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. 

In elke stad treden de geprogrammeerde acts die avond/dag op bij verschillende podia en locaties. De Popronde startte traditiegetrouw in thuisstad Nijmegen!

Popronde start in de Basis, waar onder andere in de studio van De Staat previews worden gegeven. In de avond is het centrum van Nijmegen getransformeerd tot de muziekhoofdstad van Nederland. In de St. Stevenskerk opent MEAU officieel de Popronde.


 

De Popronde biedt opkomende artiesten de kans om zich buiten hun eigen regio te laten zien en waardevolle tour- en speelervaring op te doen. Het festival omarmt diverse muziekstijlen en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland gebeurt. Dat kan dus verschillen van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum 'n bass en van rock tot blues. Bijna elk genre is vertegenwoordigd!

Het publiek kan van act naar act 'zappen' met het programmaboekje of met de app in hand, op zoek naar hun favoriete nieuwe artiest! Het festival dient als opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio en naar een groter publiek. 

Op veel verschillende locaties vonden de optredens in Nijmegen plaats, zoals Make My Day, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, De Lindenberg, Stadsschouwburg Nijmegen, LUX, Merleyn en Doornroosje

Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt zijn: Racoon, De Staat, Dotan, Chef' Special, John Coffey, Blaudzun,The Vices, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington, Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III, WIES, Nana Adjoa, Nona, Pip Blom, MEAU, GIAN, Jay-Way, en Haevn.

Benieuwd wie er in Nijmegen allemaal hebben opgetreden? Bekijk het volledige programma hier. Ben jij er volgend jaar (weer) bij?

Nog meer muziek ontdekken in Nijmegen? Bekijk hier de muzikale locaties in Nijmegen en ontdek welke concerten er binnenkort plaatsvinden.

 

Fotografie: Edwin Smits 

Dit vind je misschien ook leuk...