Fotoverslag: Herfstdrift 2023

Gedreven door liefde voor innovatieve elektronische muziek en een verlangen naar een onvergetelijke ervaring, verzamelde zich afgelopen weekend een bonte groep festivalgangers voor het jaarlijkse muziekfestival Herfstdrift. Op het NYMA terrein klonk de muziek van het festival tot in de nacht door – bestaande uit een line-up van bekende en minder bekende elektronische muzikanten. Wij namen natuurlijk een kijkje!

Herfstdrift omarmt de veelzijdigheid van de elektronische muziekscene, variërend van hypnotiserende techno tot aanstekelijke beats.

Met artiesten als de Nijmeegse Jason Lemonth en het Amsterdamse nachticoon Waxfiend, die samen een mix van baile, amapiano, hiphop en zomerse house brachten, was het moeilijk om stil te blijven staan. Ook Octave One heeft inmiddels een legendarische status verworven met extreem effectieve techno en een verzameling anthems waar je 'U' tegen zegt.

De menigte ging pas echt los bij Radioactive Man, waarbij het genre elektro favoriet is. "Gemeen, funky, agressief, dromerig en bovenal onweerstaanbaar," schrijft de organisatie van het festival op hun website. Mirella Kroes en Vân Anh hebben allebei een fijnbesnaard gevoel voor de meer diepe en introspectieve kant van techno. Gelaagd, hypnotiserend en bomvol groove. "En bij vlagen vooral heerlijk genadeloos."

Naast de opzwepende deuntjes is Herfstdrift doordrenkt van artistieke creativiteit. De festivallocatie transformeert tot een visueel spektakel met indrukwekkende lichtinstallaties, kleurrijke decoraties en interactieve kunstwerken.

Meer informatie over Herfstdrift vind je op www.driftomtedansen.nl

 

Benieuwd naar andere festivals in Nijmegen? Neem dan een kijkje in onze festivalwijzer.

 

Fotografie: Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk...