Expat life in Nijmegen: Hannah, Verenigd Koninkrijk

In de serie "Expat Life in Nijmegen" vertellen expats over hun leven in de oudste stad van Nederland. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat doen ze hier in het dagelijks leven en wat vinden ze van de stad en haar omgeving? 

Hier het verhaal van Hannah uit het Verenigd Koninkrijk...

"Ik ben oorspronkelijk naar Nederland verhuisd voor een studie Internationale mensenrechtenwetgeving in Maastricht. Toen ik mijn rechtenstudie in het Verenigd Koninkrijk had afgerond, wist ik niet goed wat ik moest doen. Ik wist dat ik geen advocaat wilde worden binnen het Britse systeem - en een professor van mij stelde voor om naar het buitenland te gaan voor een master en hij raadde Nederland aan.

Na het afronden van mijn studie heb ik eerst gewerkt voor een NGO genaamd BankTrack die kijkt naar de impact van bankfinanciering op klimaat, natuur en mensenrechten. Die baan is ook de reden dat ik naar Nijmegen ben verhuisd. Ik vind Nijmegen erg leuk. Ik had nooit gedacht dat ik in een stad zou wonen, maar Nijmegen is zo'n vriendelijke stad.

Een plek die ik erg leuk vind is de Oojjpolder en dan met name Oortjeshekken. Het heeft een hele mooie afstand om er te wandelen, hardlopen of fietsen. Ik ga er meestal zelf op uit en stop dan voor een drankje, misschien een hapje eten. Het voelt alsof je ver weg bent van de stad, het is zo rustig.

Maar ondanks dat Nijmegen een vrij kleine stad is, gebeurt er van alles. Ik kon bijvoorbeeld niet geloven dat ik de Red Hot Chili Peppers in het Goffertpark zag. Dat was te gek. Het voelt bijna alsof je in een hoofdstad woont, maar niet de gekte hebt van een hoofdstad.

Vlak nadat ik hierheen verhuisde, vond Covid plaats - dus er gebeurde een tijdje niets. Mensen hadden me ook verteld over de drukkere kant van de stad - zoals de 4Daagse en al die muziekfestivals en evenementen - maar dat heb ik een tijdje niet gezien. Ik realiseer me nu pas hoeveel er hier te doen is en ik denk dat ik tot toen alleen nog aan de oppervlakte was geweest.

Het eerste jaar dat de 4Daagse plaatsvond toen ik hier woonde, had ik een paar vrienden uit het Verenigd Koninkrijk die overkwamen en we hebben gewoon gefeest en het meegemaakt. Een vriendin van mij liep ook mee en zij opende echt mijn ogen voor dat deel van het evenement. Dit jaar heb ik het zelf geprobeerd, maar ik heb maar twee dagen kunnen lopen, omdat ik niet zo gezond was.

Ik denk erover na om volgend jaar weer mee te doen, maar ik heb nog niet besloten of ik het volgend jaar doe of nog een jaar wacht. Het is zwaar, maar de sfeer is echt ongelooflijk."

All expat stories are also available in English

 

Studeren en werken in Nijmegen

Nijmegen heeft veel te bieden op het gebied van studeren, werken en ondernemen. De oudste stad van Nederland is ook een van de grootste studentensteden van het land. De stad profileert zich als een toonaangevende wereldspeler in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen. Met haar belangrijke positie in de Health & High Tech sector behoort Nijmegen tot de internationale top als het gaat om verbetering van de kwaliteit van leven, gezondheidszorg en de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor diverse maatschappelijke toepassingen.

Lees meer

Wil je ook jouw expat verhaal vertellen?

Je kunt je aanmelden via dit formulier als je werkt in Nijmegen, of via dit formulier als je studeert in Nijmegen.