Dé filmtips van maart

Wil je in maart naar de film, maar krijg je spontaan keuzestress van alle mooie films die uitkomen? Dit zijn dé films die je in maart moet zien.

1. The Promised Land

Locatie: LUX Nijmegen, Vue NijmegenPathé Nijmegen
Samenvatting: Historisch epos over kapitein Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) die er alles voor over heeft om zijn droom na te jagen: de Deense heide leefbaar maken in de hoop op rijkdom en eer. Winnaar van drie European Film Awards.


2. Dream Scenario

Locatie: LUX Nijmegen, Vue Nijmegen, Pathé Nijmegen
Samenvatting: Zwarte komedie over de doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) die van de ene op de andere dag een viral celebrity wordt wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen.


3. Evil Does Not Exist

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Hartverscheurend drama waarin de komst van een glamping een vreedzame gemeenschap en haar omliggende natuur verandert. Dit heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi. In regie van Ryusuke Hamaguchi (Drive My Car).

 

4. InScience Filmfestival

Locatie: LUX Nijmegen (hoofdlocatie)verschillende locaties in de stad
Samenvatting: In maart strijkt InScience -  internationaal filmfestival voor de wetenschapsfilm - weer zes dagen in Nijmegen neer. Het festival is terug met 53 films over wetenschap die ons anders laten kijken naar de wereld om ons heen, waarvan maar liefst 36 Nederlandse premières. Films over de meest uiteenlopende onderwerpen: van lichtvervuiling tot gebarentaal. Films over wat het betekent om altruïstisch te zijn of wat sociale betrokkenheid met ons doet.

 

5. Ama Gloria

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Ontroerende coming-of-age film over Cléo en haar kindermeisje Gloria, met een bijzonder sterke acteerprestatie van de jonge Louise Mauroy-Panzani.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...