Dansen naar de Hemel: spektakel in de Stevenskerk

De Stevenskerk werd op 12 en 13 mei overgenomen door verschillende dansers en freerunners, die op, aan, buiten en in de kerk spectaculair danstheater laten zien tijdens de voorstelling Dans naar de Hemel. De voorstelling is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen. Onze fotograaf legde het vast!

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “Het publiek krijgt in Nijmegen een spektakelstuk te zien; een voorstelling die de mogelijkheden van de Stevenskerk als culturele locatie volledig benut.

Stichting Ropes Aligned heeft een nieuwe voorstelling gemaakt met dansers, freerunners en spannende orgelmuziek. Het publiek gaat op avontuur door de Stevenskerk en geeft er samen met de artiesten nieuwe betekenis aan.”

Natasja Bode en Suzanne de Bekker, artistiek leiders van Ropes Aligned/ Dans naar de Hemel: “Wij brengen een energieke voorstelling met professionele dansers, muzikanten en topatleten.

In deze nieuwe voorstelling dagen wij het publiek uit om de grote monumentale kerk op een totaal andere manier te beleven. Enorm spannend om dit soort voorstellingen in een kerk te brengen.”

De erfgoedparade is een reizend feest van cultuur, verbinding en verwondering op unieke erfgoedlocaties. Iconische gebouwen door heel Nederland, van voormalige kerken tot fabrieksgebouwen en kazernes, krijgen een nieuw leven en een nieuw publiek. Een initiatief van de VriendenLoterij en BOEi.

Meer over de erfgoedparade vind je op erfgoedparade.nl

 

Fotografie: Heyta Melssen

Dit vind je misschien ook leuk...