Blaren Lopen Met Cas Leermakers: 5 Tips Voor De Vierdaagsefeesten

Je kunt Cas Leermakers kennen als belastingadviseur, maar wij kennen hem toch vooral als dj The Love Doctor en nieuwbakken Nachtburgemeester van Nijmegen. Zoals het gezegde luidt: schoenmaker blijf bij je leest. Daarom vijf muzikale tips voor de Vierdaagsefeesten, van de liefdesdokter himself.

#1: Donny Benét / Valkhof Festival

Ik wilde eigenlijk mijn kind Jan noemen, maar sinds ik naar deze kerel heb geluisterd, klinkt Donny als de enige goeie optie. The Don, hij heeft zijn album naar zichzelf vernoemd. Heerlijk, hier hou ik van. Zijn muziek doet je denken aan foute Italiaanse loverboys die ergens aan de riviera op een rietje aan hun Aperol spritz slurpen. Een mix tussen electropop en de feelgood muziek die je aanzet op weg naar je zomerbestemming. Met zijn looks als Ron Jeremy is dit de act die je niet mag missen op het Valkhof Festival. Daarnaast zijn er dit jaar in de Tuin op het Valkhof ook andere interessante live acts zoals Stippenlift en O, kutjes.

#2: Club Voerweg

Ik ben een groot aanhanger van elektronische muziek en de hele week komen er vette acts naar Club Voerweg. Het podium is dit jaar 180 graden gedraaid, zodat de muziek nog zuiverder (lees: harder) in je trommelvliezen kan verdwijnen. Maandag ga ik luisteren naar Folamour en mijn grote vriend Txoria tijdens Diskodip en Woensdag is Couture met een droomduo dat nog nooit eerder samen heeft gedraaid: Orpheu en Jon k. Verwacht op beide dagen veel Africaanse trommels, snerpende synths en swingende boogie. Lekker dansen. Kei vet. 

#3: The Como Mamas / St. Stevenskerk

Mississippi gospel door drie gospelzangeressen zoals je ze alleen ziet in films. In de St. Stevenskerk. Say no more. HALLELUJAH.

 #4: Serious Boaters

Er zijn weinig dingen waar ik het afgelopen jaar zo enthousiast van ben geworden als Yacht Rock. Het is cheesy soft rock uit de tijd van Miami Vice, Toto, The Doobie Brothers, Steely Dan en Fleetwood Mac. Lees onderstaande beschrijving en neem je vader mee als je komt. Gegarandeerd omhelzend huilen aan het eind van de avond.

"Beeld je het volgende in: je hebt de middag doorgebracht in een strandtent met goed gezelschap, oesters en iets mousserends. De avond valt en je neemt afscheid. Eenmaal terug aan boord van je yacht is het dek geschrobd en ontdaan van alle achterblijfselen van het feest van gisteren. De chef heeft de grill al aangestoken en de Bisque d'Homard pruttelt zacht. Voldaan zak je diep in de loungebank om de fel oranje zon onder te zien gaan. Je vrouwtje kruipt tegen je aan, ontkurkt behendig een fles koude AIX Provence rosé en zegt dat ze van je houdt. Je kust haar op haar voorhoofd en bent gelukkig, maar toch heb je het gevoel dat er nog iets mist. Muziek. Phil Collins zijn ‘In The Air Tonight’ vult de leegte en er rolt één traan over je wang bij de iconische drums in het nummer."

Dinsdag bij Smaakmarkt, Donderdag op de Kaaij en Vrijdag in de Tuin van het Valkhof festival.

#5: Drift's Danspaleis

Ok, ik ben er misschien te jong voor, maar dit moet benoemd worden. De vierdaagse zijn voor iedereen en dat laat Drift zien. Op zaterdagmiddag is er in samenwerking met Club Goud een dansmiddag voor ouderen. Als mijn grootouders hier in de buurt zouden wonen, zou ik het wel weten, een kopstoot, sherry of wat advocaat en dansen met die kunstheupen.

Tekst: Cas Leermakers

Foto: Jasper van Koolwijk

Dit vind je misschien ook leuk