9x tips voor de meivakantie 2021 in Nijmegen

We vieren weer meivakantie! Dit jaar wederom anders dan anders, maar we hebben de leukste tips, samen met de kinderen, hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo maak je alsnog samen mooie herinneringen! Veel plezier & geniet van de meivakantie!

Wat is er te doen deze meivakantie in Nijmegen?

1. Natuurbingo

Er gaat weinig boven wat tijd in de buitenlucht. Loop voor de afwisseling eens een nieuw ommetje en doe aan bingo! Zeker met kinderen is dat een grote aanrader. Hoeveel van de onderwerpen op de kaart kunnen jullie vinden? Print de kaart hieronder uit of schrijf hem over in een notitieboekje. Alle onderdelen kun je in Nijmegen vinden. De bingo is natuurlijk erg leuk te combineren met een ommetje of bezoek aan een van de parken. In sommige stadsdelen zullen bepaalde dingen alleen wel makkelijker te vinden zijn dan andere, herhaal hem dus rustig eens op een nieuwe plek. Of verzin voor de volgende keer zelf een lijstje!

Natuurbingo voor kinderen of beginners, download hem hier.

Bingo voor gevorderden (gebruik gerust een natuurgidsboekje of mobiel met internet), download hem hier.

Veel plezier!

2. Plan een picknick

De meest bekende picknick spot: Kronenburgerpark. Ga aan het rand van het centrum zitten op een heuvel met uitzicht op de Waal in het Valkhofpark… of ga aan de Waalkade zitten. Ga de natuur in en zoek een rustig plekje in de Ooijpolder! Of wat dacht je van Korenmarkt? Een heerlijk park die je kunt vinden achter de Grote Markt. Neem je kleedje, hapjes en drankjes mee… en je bent klaar voor je picknick in Nijmegen! Genieten!

6. Uit eten in je eigen restaurant

De kinderen bedenken het menu, maken de menukaart, halen boodschappen, dekken te tafel, koken én bedienen… met een beetje hulp uiteraard. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk afhalen. Wat staat er bij jullie op het menu?

7. Een weekendje op staycation

Tijd voor vakantie in eigen stad! Zin om Nijmegen te ontdekken? Gek op een weekendje weg? Speciaal voor jou hebben we de leukste tips op een rijtje gezet. Ga je mee op staycation?

8. I want to ride my bicycle

Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: al fietsend zie je zoveel moois in het Rijk van Nijmegen langskomen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Spring op je fiets en volg het eeuwenoude spoor van de Romeinen of fiets langs moderne kunstobjecten aan het water, die je verbeelding prikkelen. En ben je altijd al benieuwd geweest naar de mooiste stukken uit de Vierdaagse-route, de plekken waar de lopers zo lyrisch over zijn? Na het fietsen van deze route praat je de volgende keer mee. Tipje van de sluier: het is inderdaad zo mooi als ze zeggen!

9. Tuinieren met Nijmeegse tuincentra en bloemisten

We hebben de leukste tuincentra, concept stores en bloemisten voor je op een rij gezet… want: je kunt nooit teveel groen hebben.

Dit vind je misschien ook leuk