6x Halloween 2023 vieren in Nijmegen

De maand oktober is aangebroken! Halloween 2023 staat al weer bijna (letterlijk) voor de deur… en dat betekent ‘snoep of je leven’, spooky feestjes, griezelige verhalen en véél pompoenen. Waar je Halloween 2023 moet vieren in Nijmegen? Wij delen dé tips.

1. International Halloween Festival

Maak jezelf op voor de engste nacht van het jaar bij Stretto Nijmegen in de Molenstraat! Verwacht de ultieme Halloween-ervaring samen met het meest internationale publiek: het International Halloween Festival 2023. Tickets gaan griezelig snel de deur uit, dus scoor die van jou nu!

2. Schemerlicht Festival

Vanaf vrijdag 13 t/m zondag 22 oktober 2023 vindt er een nieuwe editie van Schemerlicht Festival plaats in het Goffertpark. Dit jaar is het thema ‘Aarde lagen’. Wetenschappers, kunstenaars en componisten onderzoeken samen waar onze oorsprong ligt en wat er in de aardelagen verscholen ligt. De tentoonstelling is een immersieve wandelervaring langs audiovisuele kunstwerken. Ook zijn er speciale dagen waarbij er live acts bij de installaties zijn en je kunt luisteren naar componisten of makers je onderdeel maken van de kunstroute. Een ticket bestel je hier.

3. Horrorfilms zien

Fan van horrorfilms? Het gevoel van spanning en angst wordt versterkt in een donkere zaal met een groot scherm. Daarom hebben we een paar tips die je kunt bekijken in de bioscoop. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Exorcist: Believer, The Nun II of Scarygirl in Pathé Nijmegen of Vue Walstraat? Bekijk de volledige bioscoopagenda hier.

4. WTF Halloween

Al jaren de meest angstaanjagende traditie voor de Nijmeegse raver: WTF Halloween in Doornroosje. Door een stevige line-up die iedereen de stuipen op het lijf zal jagen krijg je in de Rode Zaal een flinke dosis neurofunk door je schedel geboord en voegen ze in de Paarse Zaal daar acid, jungle en de meest eclectische bevers aan toe. Genoeg momenten dat je denkt: WTF?! Tickets koop je hier.  

Iets buiten Nijmegen, maar ook leuk:

5. Pompoenen plukken

Pompoenen horen bij Halloween, neem daarom eens een kijkje bij de pompoenwinkel van Groentenhof Poelen. Hier kun je ze ook zelf plukken! De Halloween Pompoendagen vinden de laatste drie zondagen in oktober plaats van 10 tot 17 uur. Toegang is gratis.

6. Snoep of je leven

Tijd voor ‘snoep of je leven’ in de wijk Oosterhout! Dit jaar is het alweer het 10e jaar dat Halloween door de wijk rondspookt, je kunt wel stellen dat het inmiddels een soort traditie is geworden. Loop met je kinderen op zaterdag 28 oktober vanaf 18.00 uur tot een uur of 21.00 uur langs griezelige huizen (met Halloween-versiering bij de voordeur, zo heb je door dat er wat te halen valt) en bel aan voor wat lekkers. Al kom je uit een andere wijk, iedereen is welkom!

Heb je nog een tip voor ons? Stuur 'm hier in! 

Dit vind je misschien ook leuk...