5x tips voor Go Short 2019

Go Short behoeft geen introductie meer. Ons allerfavorietste festival voor korte film barst op woensdag 3 april weer los in LUX, waarna je vijf dagen lang de beste recente korte films van Europa kunt bekijken. Iets met bomen en bos... In ieder geval, 5 tips van het Go Short-team om jullie op weg te helpen tijdens het festival! 

1. Hungarian Shorts: Fresh Meat

Hongarije barst van het jonge filmtalent. Deze selectie van prachtige recente korte films belooft veel goeds voor de toekomst.

Donderdag 4 april 19.30 
Gecureerd in samenwerking met Friss Hús Budapest International Short Film Festival. Dit programma is onderdeel van ons focusprogramma over de Hongaarse cinema.

2. Music Video Competition: International

De muziekvideo floreert online: clips op YouTube hebben miljoenen tot miljarden views. Hier zitten prachtige video’s tussen die zeker op een korte film-festival thuishoren. Go Short heeft een Nederlandse en Internationale competitie in het leven geroepen om deze muziekvideo’s de aandacht en plek te geven die ze verdienen: het witte doek.

Vrijdag 5 april 18.15 uur
Dit programma is onderdeel van onze Muziekvideo competitie.

3. Jacqueline’s Shorts + Interview

Jacqueline Lentzou combineert graag onderwerpen in haar films die elkaar tegenspreken. In deze vier films zie je intimiteit en eenzaamheid op een prachtige manier verbeeld. Inclusief een interview met Jacqueline na afloop.

Vrijdag 5 april om 21.00 uur 
Dit programma is onderdeel van het focusprogramma over Jacqueline Lentzou.

4. EU.10 It’s Art

Wees niet bang, dit is kunst. Internationaal gerenommeerde werken zoals ‘Heart Of Hunger’ (bekroond met een award in Locarno) en ‘Past Perfect’ (onlangs in première gegaan op het Berlinale). Al deze films dingen mee voor de prijs van beste Europese kunstfilm.

Zaterdag 6 april 13.15 uur
Dit programma is onderdeel van onze Europese competitie. 

5. Jury Winners

Elk jaar reikt Go Short meerdere prijzen uit in verschillende categorieën. In ‘Jury Winners’ zie je welke films onze internationale jury heeft gekozen tot de beste in haar categorie; van indrukwekkende documentaires tot adembenemende animaties.

Zondag 7 april 13.00 uur

Dit vind je misschien ook leuk