11x lekker en gezond eten in Nijmegen

Op zoek naar voedzame hotspots waar je een gezonde maaltijd kunt scoren? Wij tippen voor alle healthy food fans een aantal plekken in Nijmegen waar dat kan! 

 

1. Smaakrijk Lunch & Zo

Ambachtelijk, biologisch en streekproducten. Dat zijn de drie peilers waar Smaakrijk Lunch & Zo op steunt. Je vindt in deze hippe lunchzaak de meest pure producten als gezonde salades en frisse fruitsappen.

Lange Hezelstraat 12, Nijmegen

2. The Lobby

Op het altijd gezellige Faberplein vind je The Lobby. De lunchtent is de hele dag geopend voor de vroege vogels en de late lunch, met verse en gezonde ingrediënten. In de Lobby draait alles om kwaliteit, comfort en sfeer.

Mariënburg 72, Nijmegen

3. Tati

Alles op de menukaart van Tati is veganistisch. Bezoek Tati voor ontbijt, lunch, diner, borrel en high tea. Ze maken er zoveel healthy food als je maar wenst!

Koolemans Beynenstraat 80, Nijmegen

4. Maoz Falafel

Ben jij een echte falafel liefhebber? Dan ga vooral eens langs bij Maoz Falafel op de Grote Markt. De falafel wordt in warm gemaakte pitabroodjes geserveerd en je mag het broodje zelf vullen met allerlei lekkere salades en sauzen.

Grote Markt 19, Nijmegen

5. Kushiin

Bij Kushiin vinden ze het belangrijk dat alle producten zo natuurlijk, biologisch en eerlijk (fair trade) mogelijk zijn. Hun specialiteit is koffie en voor naast dat bakkie pleur hebben ze verschillende gezonde maaltijden in de aanbieding. 

Ziekerstraat 136, Nijmegen

6. Bhalu

Voor een vegan ontbijt, lunch of avondmaal kun je terecht bij Bhalu. Denk maar aan smoothiebowls, bietenpannenkoeken en fruitsapjes. Na het eten nog wat tijd over om tot rust te komen? Boek dan een yoga-sessie in de ruimte onder het restaurant.

Bloemerstraat 95, Nijmegen

10. PUUX

Bij PUUX is het eten niet alleen lekker, het is ook biologisch, dieet- en allergievriendelijk. Ze halen hun ingrediënten bij de buren, zoals Ekoplaza, biologische slagerij en Brood op de Plank. Op de menukaart vind je veel veganistische, vegetarische en glutenvrije producten, dus voor ieder wat wils!

Groenestraat 191, Nijmegen

11. Salade2Go

Eet je de gezonde maaltijd liever aan je eigen eettafel? Bij Salade2Go stel je online naar eigen smaak een salade samen en ze brengen het voor je aan de voordeur. Handig!

Klein Mariënburg 14, Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk...