What Happened @zaadelmakerij?

Op zondag 27 februari pakt de Zaadelmakerij uit met een heuse 'happening'. Van 11 tot 16 uur kun je komen genieten van kunst, dj's, vinyl, vintage kleding, workshops, expo, feest, soep en koffie. Wat kun je verwachten? Eigenlijk moet je dat gewoon komen ontdekken.

Blue Queen Vintage

Bij ‘Blue Queen Vintage’ vind je kleurrijke en unieke kleding uit de jaren '60 t/m '80. Alle kleding is met zorg geselecteerd, gewassen en gestoomd. Helemaal klaar dus voor een nieuw leven! Op 27 februari mogen alle winter-items voor een zacht prijsje weg. Verwacht daarnaast een diversiteit aan fijne lente- en zomeritems. Van jurken en rokken tot blouses en jassen.

Studio Omhoog

‘Studio Omhoog’ on the road! VintageSoundSystem-R25 mag weer rijden - DJ’s Ilman Raitoja en DJ Gert keren hun platencollectie weer binnenstebuiten met de fijnste tunes vanuit de achterbak. Ook veel vinyl te koop - singletjes en elpees, 12” en 10”: van hiphop en house tot pop, van klassiek tot singer-songwriter, van muziek tot muzak.

Studio Stof

Bij Jolijn Ceelen van ‘Studio Stof’ kun je zelf aan de slag. Jolijn neemt materiaal mee om postkaarten te illustreren. Je gaat experimenteren met grafische bloemvormen en waterverf. Vervolgens kun je je oefeningen omzetten tot een set geïllustreerde postkaarten. Ook zal de nieuwste voorjaars Dikke Fissa Hier in Nimma collectie van Jolijn gepresenteerd worden en zullen haar RISO ansichtkaarten die ze drukte bij het Grafisch Atelier te koop zijn.

Veel soeps

‘Veel Soeps’ is liefde in een kom. Op zondag 27 februari kun je van een kopje soep genieten, terwijl DJ’s Ilman Raitoja en DJ Gert fijne plaatjes draaien. Mariëlle Lamberts gebruikt lokale producten en alles is vers. “Soep is thuiskomen, een warme deken, het duwtje in de rug dat je de dag door helpt. Ik wil dat wanneer je mijn soep eet, je heerlijk tevreden bent. Buikje rond, rozig en voldaan. Zodat je er weer tegenaan kan”.

Pascale Companjen

Pascale tekent. Met potlood. Kleurpotlood, fineliners en postzegels. Een stukkie plakband of afwrijfbare bomen horen daar ook bij. En natuurlijk met aandacht op een niet zo’n groot vlak. Stroomopwaarts, zonder perspectief maar met veel vrijheid. Een selectie van haar tekeningen heeft ze op hoogwaardig Maastricht Porselein laten bedrukken. Net zoals haar (ingelijste) tekeningen te koop tijdens De Happening.

Maar een happening is geen happening als niet iedereen mee kan doen. Op deze dag staat er een lange tafel klaar, waar je je stoel uitkiest om op een heel lang stuk papier mee te doen met tekenen. Postzegels uit vervlogen tijden liggen klaar zodat je je kunt uitleven om een stuk tekening te ‘monteren'. Zo draag je bij aan het geheel. Voel je vrij aan te schuiven!

Sally Says Recycle

Bij ZaadeL Makerij recyclen zij tweedehands en vintage kleding onder het label:Sally Says Recycle. Tijdens deze happening zullen er veel items in de uitverkoop gaan, kom maar door met die lente!

Dit vind je misschien ook leuk...