Romeins Lentefeest met Gele narcissen, Stadspark Groene Perron

Op donderdagochtend 24 februari zijn de eerste gele narcissen verschenen in stadspark 'Groene Perron' in Nijmegen-Oost. Deze gele narcissen sluiten mooi aan om stadspark 'Groene Perron' verder om te toveren tot een Romeinse Bloemen en kruidentuin wandelpad.

De werkgroep heeft op 22 februari de uitgewerkte plannen met de gemeente Nijmegen besproken in het stadspark. Er komen 4 bloemperken met Romeins kruiden en bloemen weer in beeld, die in de loop van de jaren verdwenen waren. In 2021 waren al biologische botanische gele narcissen door de gemeente Nijmegen aangeplant. Dit om een slingerlint van narcissen te vergrote door het stadspark.

Oude Kersenboom in Romeins kruiden- bloemen wandelpad

Ook de oude kersenboom speelt een grote rol rondom het Romeins lentefeest, die ze dit jaar onder speciale aandacht gaan zetten. Met de gemeente Nijmegen gaan ze nog verder onderzoeken om deze mooie oude boom te beschermen tegen oprukkende vandalisme tijdens het kersen plukken. Dat willen ze doen door een speciaal informatiepaneel te plaatsen over de historie van de kersenboom. De informatie gaat dan over het gebruik van de flora uit het Romeins verleden en waarom deze kersenboom onder onze natuur en cultuureducatie de aandacht krijgt.

Romeins Lentefeest op 1 mei 2022 rondom de Flora

Op 1 mei is het Romeins Lentefeest van de flora die samen gevierd wordt met park Lingenzegen. Een groot landschapspark die tussen de stad Nijmegen en Arnhem bevindt. Voor dit landschapspark is inmiddels een nieuwe wandelroute Flora Romana ontwikkeld, die ook weer mooi aansluit bij de Godin van de Flora wandelroute die door Nijmegen loopt.

'Wie past de Hoed van Lingenzegen?'

Eind maart wordt er meer bekend gemaakt over het Romeins Lentefeest van de flora met de Hoed van Lingenzegen. Houd de website van park Lingenzegen in de gaten: parklingezegen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...