Loop de Walk of the town!

Er is een nieuwe manier om Nijmegen te ontdekken: een groene lijn die zonder app of gids gevolgd kan worden en mensen langs alle hoogtepunten van onze mooie stad leidt. Walk of the Town is een lijn die kronkelt, danst, leeft, en leidt. 

De lijn gaat langs gebouwen, geschiedenis, horeca en cultuur. Onderweg vinden wandelaars informatieborden en kunstobjecten van kunstenaar Niels van Bunningen. Ook doet de lijn de drie grote musea aan: Museum het Valkhof, het MuZIEum en De Bastei. Iedereen kan gewoon gaan lopen en zien waar de lijn en onze mooie stad hen brengt.

De Walk of the town is ongeveer 7 kilometer en bestaat uit twee lussen: een door de bovenstad en een door de benedenstad, die samenkomen op de Grote Markt. De wandeling hoeft natuurlijk niet in een keer te worden gedaan, iedereen kan op ieder moment in- en uitstappen!

De Walk of the Town is een initiatief van de gemeente Nijmegen in samenwerking met Jozien Wijkhuijs & Thijs van Beusekom (USE-IT Nijmegen) en Jan-Wieger van den Berg & Corrie Kuijs (Besiendershuis). De kunstobjecten langs de lijn zijn gemaakt door Niels van Bunningen. Daarnaast is advies ingewonnen bij de gedragsexperts van Shift.