Kinderfilmfestival Cinekid tijdens herfstvakantie in LUX

In de herfstvakantie, van zaterdag 23 t/m zondag 31 oktober, pakt LUX weer uit met het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. LUX wordt omgetoverd tot een multimediaspeeltuin waarin kinderen kunnen meedoen aan workshops en tientallen juniorfilms kunnen kijken. De kaartverkoop is donderdag van start gegaan. Ontdek het volledige programma op lux-nijmegen.nl/cinekid.

Een week vol kinderfilms 

Kinderfilms maken een belangrijk deel uit van het programma van Cinekid. Dit jaar gaan we van start met de openingsfilm Captain Nova (8+), waar gevechtspiloot Nova terug in de tijd reist om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Daarnaast gaat Dromen zijn als Wilde Tijgers (8+), een kleurrijke muzikale komedie, in wereldpremière. Bekijk hier het volledige filmprogramma.

Medialab met kunst, apps, games en workshops

Van maandag 25 t/m vrijdag 29 oktober kunnen kinderen ook op ontdekking in het MediaLab (6+) boordevol bijzondere interactieve kunstinstallaties, apps, games en mediaworkshops. Het virtual realitywerk The Miracle Basket beleeft een wereldpremière en is een interactieve tentoonstelling van zo’n 40 werken van zowel jong talent als toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Opblijffilm: Minoes

Op zondag 24 en dinsdag 26 oktober om 19.00 uur organiseert LUX een opblijffilmavond: kinderen mogen in hun pyjama en met hun knuffelbeer genieten van een “late” vertoning van de klassieker: Minoes (8+). In deze film staat journalist Tibbe op het punt om ontslagen te worden, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Dan maakt hij kennis met het raadselachtige vrouwtje Minoes.

Programma en kaartverkoop

Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld. Het voornaamste doel is om de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden. Dit sluit aan bij de educatieve boodschap van LUX, dat jaarlijks ruim 150 verdiepende schoolvoorstellingen en workshop organiseert. Cinekid-filmtickets kosten € 10,00 regulier, € 6,00 voor kinderen tot 12 jaar. Kaarten voor het MediaLab kosten € 7,00. Het MediaLab is voor ouders gratis toegankelijk. Meer informatie & kaarten vind je op de website

Dit vind je misschien ook leuk...