De tweede wereldoorlog in Gelderland in 50 foto's

In het kader van ’75 jaar vrijheid’ zijn in alle provincies oorlogsfoto's bijeengebracht. Particulieren hebben foto's ingezonden en er is onderzoek gedaan in nationale, provinciale en lokale archieven. Het publiek heeft uit alle ingebrachte foto's vervolgens een landelijke keuze gemaakt: 'de tweede wereldoorlog in 100 foto's'. De Gelderse foto's zijn verzameld in een prachtige expositie.

De oorlogsgeschiedenis van Gelderland in 50 foto's

Beleef de primeur van deze reizende expositie over de oorlogsgeschiedenis van Gelderland in 50 foto's. De expositie neemt je mee naar de gruwelijkheden die onze provincie troffen. Van het bombardement op Nijmegen tot de deportatie van Joden, binnenlandse strijdkrachten tot Duitse plunderingen. Niets blijft onbelicht in deze prachtige expositie met uniek nieuw ontdekt beeldmateriaal.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld en ingezet om ons expositie- en activiteitenaanbod nog aantrekkelijker te maken.

Je vindt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op het Mariënburg 26, in het hartje van Nijmegen. Voor actuele openingstijden ga je naar Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Indien je in de coronarisicogroep valt en een bezoek wilt brengen aan de expositie, neem dan contact op via huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl
 

Dit vind je misschien ook leuk