Fotoverslag: Opening Nijmeegse Winterweken

Op zaterdag 17 december openende wethouder John Brom de Nijmeegse Winterweken! Lichtsculpturen, een muziekbingo, straattheater en nog veel meer. Bekijk hier het fotoverslag!

Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker tijdens de Nijmeegse Winterweken. Het weekend werd geopend met een rode knop waarna een van de negen prachtige lichtsculpteren begon met schitteren: de mooie boom op de Grote Markt. 

Na de opening was het tijd voor een prachtig straatheater van de White Wings. Met hoge stelten en enorme vleugels maakte ze het publiek enthousiast met hun sprookjesachtige dans. Het interactieve theater zorgde voor een daverend applaus en een mooie begin van de Nijmeegse Winterweken. 

In de Stevenskerk was het eind van de middag tijd voor een bijzondere bierproeverij met champagnebier. De bieren zijn gerijpt in de kelder van de kerk zelf. Ze hebben een hoog koolzuurgehalte en zijn soms gekruid. Nadat bierproeven.nu wat meer uitleg heeft gegeven over de biertjes wordt er met z'n allen geproost. 

Ben jij benieuwd naar het hele programma van de Nijmeegse Winterweken? Bekijk dan de speciale pagina

 

Fotografie: Henk Beenen

Dit vind je misschien ook leuk...