Straattheater

White Wings

Deze unieke vorm van theater speelt zich af in, tussen en boven het publiek. "Laat ons je bewegen, tekenen en meenemen in de wereld die we creëren". Dit interactieve theater zorgt voor een emotionele roes zodra je ze tegenkomt. Je kunt hierbij allerlei emoties voelen, zoals liefde, verleiding, angst of mededogen, het is de ultieme manier om je perceptie van de voorstelling te intensiveren. Het verhaal, hoe onwerkelijk het ook lijkt, wordt werkelijkheid. Jij maakt er deel van uit, net als alle anderen om je heen.

17 dec. tussen 15:00 en 18:30 uur en 18 dec. tussen 14:00 en 17:30, kernwinkelgebied (o.a. Burchtstraat, Broerstraat, Marikenstraat)

Night Colors

Een prachtige act op stelten voor in de schemering of in het donker. Ze maken gebruik van een ontwerp van het wit/zilveren Colors kostuum en hebben deze fraai verlicht. In elk kostuum is 170 meter wit lichtdraad verwerkt. Het resultaat is werkelijk adembenemend. Het masker wordt apart aangelicht, wat een mysterieus effect geeft. Er zijn in totaal 4 Night Colors

28 december tussen 14:00 – 17:30 uur en 29 december tussen 16:00 – 19:30, kernwinkelgebied (o.a. Molenstraat, Burchtstraat, Marikenstraat)

SNOW

Wat is de winter zonder sneeuw? Precies! Met de 3 gigantische sneeuwballen van SNOW is het altijd een winters feest. Het lijken 3 enorme sneeuwwitte ballen maar wacht tot ze tot leven komen. Eerst verspreiden zij een betoverend licht om daarna in opperbeste stemming rond te huppelen. En kijk: wist u dat de binnenkant van een sneeuwbal een glinsterende sterrenhemel is? Waar komt die gezellige wintergeur van sinaasappel en kaneel vandaan? En als zij dan ook nog samen een reuzensneeuwpop blijken te zijn is de verrassing compleet. En ….het sneeuwt! Snow is verlicht mobiel wintertheater met gesynchroniseerde lichttechniek, vrolijk spel en steltentheater -op springstelten !- , en een prachtig sprookjesachtig effect.

7 januari tussen 13.00 en 17.00 en 8 januari tussen 13.00 en 17.00 uur, kernwinkelgebied (o.a. Molenstraat, Burchtstraat, Marikenstraat)

Corvus Angelicus

Deze twee drie meter hoge lichtgevende engelen bieden liefde en licht, vreugde en hoop waar ze ook gaan. Ze worden begeleid terwijl ze ronddwalen door betoverende muziek. Een adembenemend mooie voorstelling die de geest verheft en de ziel voedt.

7 januari tussen 13.30 en 17.30 en 8 januari tussen 13.30 en 17.30 uur, kernwinkelgebied (o.a. Molenstraat, Burchtstraat, Marikenstraat)

Nijmeegse Winterweken

Nijmegen, daar wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren.

Lees meer