Expat life in Nijmegen: James, Engeland

In de serie "Expat Life in Nijmegen" vertellen expats over hun leven in de oudste stad van Nederland. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat doen ze hier in het dagelijks leven en wat vinden ze van de stad en haar omgeving? 

Hier het verhaal van James Eccles uit Engeland...

"Ik kwam in het voorjaar van 2022 voor het eerst in Nijmegen. Dat was een paar maanden voordat ik naar de stad verhuisde voor een bachelor Filosofie, Politiek en Maatschappij aan de Radboud Universiteit. Sinds augustus vorig jaar woon ik dus naar behoren in Nijmegen.

Toen ik een studie zocht, wilde ik filosofie en politiek combineren. De meeste opleidingen die dat aanbieden richten zich echter ook op economie, wat mij niet aansprak. In die zin was de studie aan de Radboud uniek in Nederland.

Mijn broer studeerde in Maastricht, dus ik kende Maastricht al voordat ik hierheen verhuisde. Maar van Nijmegen had ik nog nooit gehoord voordat ik de universiteit vond. Wel had ik een goede eerste indruk van de stad. Nijmegen is een erg open stad met veel groene gebieden, wat ik prettig vind. Het is zeker anders dan Sheffield in Engeland, waar ik ben opgegroeid.

Sheffield is een grote stad, meer dan drie keer zo groot als Nijmegen, en het is een van de heuvelachtigste steden van Engeland. Daarom was het eerste grote verschil dat me opviel toen ik hier kwam, hoe vlak Nijmegen was. Een vlakke stad is natuurlijk geweldig als je wilt fietsen - en ik vind het heerlijk om hier te fietsen.

Er is een zekere vrijheid als je je overal met de fiets kunt begeven en niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer in een stad. Momenteel woon ik buiten het centrum, in Vossenveld, maar ik ga graag naar café Het Alternatief wanneer ik kan. Op woensdag hebben ze een improvisatie jazz avond, waar een aantal van mijn vrienden regelmatig spelen.

Het is makkelijk vrienden maken tot nu toe, vooral met andere internationals. Omdat er hier zoveel internationals zijn en je de ervaring van het buitenland gemeen hebt, is het makkelijk om een gesprek aan te knopen. Maar ik heb nog niet veel internationals uit het Verenigd Koninkrijk ontmoet, hoewel degenen die ik heb ontmoet erg aardig waren. Ik heb mijn vriendin, die Nederlandse is, ontmoet via een Britse vriend van ons beiden."

All expat stories are also available in English

 

Studeren en werken in Nijmegen

Nijmegen heeft veel te bieden op het gebied van studeren, werken en ondernemen. De oudste stad van Nederland is ook een van de grootste studentensteden van het land. De stad profileert zich als een toonaangevende wereldspeler in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen. Met haar belangrijke positie in de Health & High Tech sector behoort Nijmegen tot de internationale top als het gaat om verbetering van de kwaliteit van leven, gezondheidszorg en de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor diverse maatschappelijke toepassingen.

Lees meer

Wil je ook jouw expat verhaal vertellen?

Je kunt je aanmelden via dit formulier als je werkt in Nijmegen, of via dit formulier als je studeert in Nijmegen.