Expat life in Nijmegen: Holly, Verenigd Koninkrijk

In de serie "Expat Life in Nijmegen" vertellen expats over hun leven in de oudste stad van Nederland. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat doen ze hier in het dagelijks leven en wat vinden ze van de stad en haar omgeving? 

Hier het verhaal van Holly Hartley uit het Verenigd Koninkrijk...

"Ik kom oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en verhuisde op 21 augustus 2022 naar Nijmegen voor een uitwisselingsprogramma van een jaar. De week dat ik aankwam was een van de echt warme weken die zomer, dus ik werd elke dag wakker met veel zon en dacht: 'Dit is het paradijs.' Sindsdien is het weer interessant. Op een ochtend werd ik wakker met een telefoonmelding: "Pas op, er is vandaag ijsmist. Die term was ik nog niet eerder tegengekomen.

Ik denk dat je pas volledig geïntegreerd bent als je extreme weersomstandigheden op de fiets hebt meegemaakt. Ik vond fietsen met een paraplu altijd een belachelijk idee, maar ik heb het mensen hier zien doen, en nu doe ik het zelf ook. Ik heb ook mensen zien fietsen met een fauteuil of een hond op hun schouders, en één keer heb ik iemand een andere fiets zien dragen tijdens het fietsen. Ik denk niet dat ik dat ooit zou kunnen, maar ik vind het wel heel cool.

Mijn favoriete plek in de stad is zeker het kattencafé. Daar studeer ik ook graag. Doordeweeks is het meestal minder druk, en het is rustig omdat iedereen de ruimte van de katten respecteert. En zelfs als je erg gestrest bent, is het prima, want vijf katten proberen je vrienden te zijn. In Engeland doe ik een joint honors degree in Engelse Literatuur en Drama. Aan het Radboud volg ik vooral vakken op het gebied van kunst- en cultuurwetenschappen.

De overgang naar een nieuw onderwijssysteem in Nederland is niet gemakkelijk geweest. Het Nederlandse beoordelingssysteem was een beetje moeilijk. Maar ik denk ook dat het systeem in Nederland meer rekening houdt met de geestelijke gezondheid en persoonlijke omstandigheden van studenten. Herkansingen zijn bijvoorbeeld al opgenomen in het systeem, terwijl je in het Verenigd Koninkrijk met hand en tand moet vechten om er een te mogen maken.

De stad voelt vol eindeloze mogelijkheden. Ik kan op zaterdag naar de markt gaan en praten met mensen uit heel Nederland die hun producten verkopen. Of ik kan op de trein stappen naar een stad waar ik nog nooit ben geweest omdat het openbaar vervoer hier echt goed is. Ik zal dit erg missen als ik terugga naar het Verenigd Koninkrijk. Ik denk er nu al over na om terug naar Nijmegen te komen voor mijn master. De stad doet me denken aan thuis - maar niet op een beperkende manier."

All expat stories are also available in English

 

Studeren en werken in Nijmegen

Nijmegen heeft veel te bieden op het gebied van studeren, werken en ondernemen. De oudste stad van Nederland is ook een van de grootste studentensteden van het land. De stad profileert zich als een toonaangevende wereldspeler in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen. Met haar belangrijke positie in de Health & High Tech sector behoort Nijmegen tot de internationale top als het gaat om verbetering van de kwaliteit van leven, gezondheidszorg en de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor diverse maatschappelijke toepassingen.

Lees meer

Wil je ook jouw expat verhaal vertellen?

Je kunt je aanmelden via dit formulier als je werkt in Nijmegen, of via dit formulier als je studeert in Nijmegen.