Expat life in Nijmegen: Hanna, Frankrijk

In de serie "Expat Life in Nijmegen" vertellen expats over hun leven in de oudste stad van Nederland. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat doen ze hier in het dagelijks leven en wat vinden ze van de stad en haar omgeving? 

Hier het verhaal van Hanna Ferrari uit Frankrijk...

"Ik ben naar Nijmegen verhuisd voor een bachelor Arts & Cultuurstudies aan de Radboud Universiteit. Momenteel zit ik in het eerste jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Nice in Frankrijk, een stad aan zee. Voordat ik hierheen verhuisde, was ik een beetje nerveus dat ik het water zou missen - dat is waarschijnlijk ook de reden waarom het Waalstrand mijn favoriete plek in Nijmegen is.

Het strand was een van de eerste plekken in de stad waar ik naartoe ging tijdens de introductieweek afgelopen zomer, vlak nadat ik hier was komen wonen. Mijn groepje had een picknick op het strand en dat vond ik erg leuk. Het is een leuke plek om rond te hangen - vooral nu het warmer wordt. En iets wat ik vooral leuk vind: je kunt er naar de boten kijken.

Ik ben al mijn hele leven geobsedeerd door boten en ik hou gewoon van de lelijke schepen - zoals de vrachtschepen die dingen over de rivier vervoeren. In Nice hebben we veel mooie boten en ik ben gewend ze te zien - maar ik ben niet gewend de lelijke te zien. Niemand waardeert ze, maar ik wel. En ik vind ze heel mooi.

Voordat ik hierheen verhuisde, had ik geen verwachtingen van deze nieuwe plek - en ik ben blij dat ik die niet had. Ik werd verliefd op alles hier. Ik heb in het afgelopen jaar zoveel leuke mensen ontmoet - ik denk dat dat de ervaring van het leven op een nieuwe plek zeker beter maakt. Er zitten veel andere internationals in mijn studie en ik denk dat dat de ervaring zeker verrijkt.

Omdat we allemaal uit verschillende delen van de wereld komen, heb ik het gevoel dat we allemaal erg met elkaar verbonden zijn. In mijn programma hebben we veel discussies waarbij mensen hun persoonlijke mening en hun verschillende ervaringen ter tafel brengen. Dat waardeer ik zeer. We hebben ook enkele Nederlanders in mijn studie en wat me vooral opviel was dat ze allemaal erg gastvrij en aardig waren.

Momenteel probeer ik Nederlands te leren. Ik zou de taal heel graag willen spreken. Ik heb Duolingo gedownload op mijn telefoon, maar tot nu toe ben ik er heel slecht in. Een paar woorden zijn me bijgebleven, zoals 'kaas', iets wat je veel ziet als je in de stad bent, maar verder is het nog steeds een 'work in progress'."

All expat stories are also available in English

 

Studeren en werken in Nijmegen

Nijmegen heeft veel te bieden op het gebied van studeren, werken en ondernemen. De oudste stad van Nederland is ook een van de grootste studentensteden van het land. De stad profileert zich als een toonaangevende wereldspeler in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen. Met haar belangrijke positie in de Health & High Tech sector behoort Nijmegen tot de internationale top als het gaat om verbetering van de kwaliteit van leven, gezondheidszorg en de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor diverse maatschappelijke toepassingen.

Lees meer

Wil je ook jouw expat verhaal vertellen?

Je kunt je aanmelden via dit formulier als je werkt in Nijmegen, of via dit formulier als je studeert in Nijmegen.