September: de films van deze maand

Heb je inmiddels genoeg van Barbie en Oppenheimer? Ook deze maand staan ​​er weer pareltjes op het programma. Of je nu graag een mysterie oplost of op zoek bent naar romantiek in moeilijke tijden: er is voor iedere filmliefhebber wat wils. Dit zijn onze filmtips voor september!

1. Irgendwann werden wir uns allen erzählen

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Irgendwann werden wir uns allen erzählen speelt zich af in een warme zomer van 1990 in het voormalige Oost-Duitsland en volgt een jonge vrouw die een relatie begint met een charismatische boer die twee keer zo oud is als zij. Een intense en gewaagd verhaal over onmogelijke liefde, gebaseerd op het boek van Daniela Krien.

 

2. A Haunting in Venice

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: In het Venetië van na de Tweede Wereldoorlog woont Poirot, nu gepensioneerd en in zijn eigen ballingschap, met tegenzin een seance bij. Maar wanneer een van de gasten wordt vermoord, is het aan de voormalige rechercheur om de moordenaar opnieuw op te sporen.

 

3. Wil

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen in 1942. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op Joden in hun stad, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde.

 

4. Sweet Dreams

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

5. Rosa, de kleine bloemenfee (junior)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Rosa is een kleine onzekere en plichtsgetrouwe bloemenfee die altijd alleen leefde in haar rozenstruik. Op een dag kruist de coole en avontuurlijke vlinder Silk het pad van Rosa en ze worden ondanks hun verschillen meteen vrienden. Maar wanneer Silk wordt ontvoerd door een gemene Steentrol, moet Rosa haar angsten loslaten en op een gevaarlijke reis gaan om haar beste vriendin te redden.

 

Dit vind je misschien ook leuk...