Oktober: de nachttips van nachtburgemeester Celia Okoro

Het clubseizoen is weer begonnen! En dat is te zien aan het grote aanbod aan clubnachten en events dat zich de afgelopen weken heeft gepresenteerd. Naast de dance-scene is er natuurlijk nog veel meer te doen in de Nijmeegse nacht. Oktober biedt ons zowel kolkende dansvloeren als verdiepende kunstuitingen en alles daar tussenin.

#1 TOEN @ Nijmegen centrum

Als oudste stad van Nederland heeft Nijmegen een rijke geschiedenis. Onder de naam TOEN (voorheen het Nijmeegs Geschiedenisfestival) wordt op creatieve wijze jaarlijks licht geschenen op het Nijmeegs erfgoedveld. Het programma is niet alleen voor de ‘hardcore’ geschiedenisliefhebber, maar heeft ook veel te bieden aan de ‘culturele snuffelaars’ en studenten van onze stad. Dit jaar met een thema dat mij nauw aan het hart ligt: Ondergronds Nijmegen. 

Wanneer: Zaterdag 7 oktober t/m zondag 15 oktober
Waar: Nijmegen centrum
Meer informatie

#2 Een avond met Gunay Uslu @ Lindenberg Cultuurhuis

‘Het nachtleven is voor velen een veilige plek, waar je jezelf kunt zijn, waar je de meest uiteenlopende mensen ontmoet’ sprak Gunay Uslu al in oktober 2022. Inmiddels is Uslu anderhalf jaar staatssecretaris Cultuur & Media en heeft ze zich laten zien als een begripvolle voorvechter voor nachtcultuur en cultureel ondernemerschap.

Op 9 oktober gaat de staatssecretaris met oud-wethouder van cultuur Henk Beerten in gesprek, over haar entree in de politiek, het beleid en de doelen in cultuur voor de komende jaren.

Wanneer: Maandag 9 oktober
Waar:De Lindenberg
Meer informatie

#3 Schemerlicht @ Goffertpark

Een nieuw jaar en een nieuwe plek: Schemerlicht is weer terug om ons van een interdisciplinaire en immersieve ervaring te voorzien. Tijdens dit 7-dagen durende festival werken wetenschappers, kunstenaars en componisten samen aan kunstinstallaties en muzikale composities, uitgezet door het Goffertpark. Het thema van dit jaar? Datgene wat lucht, water, groei en materie verbindt: ‘Aarde lagen’.

Wanneer: Donderdag 12 oktober t/m zondag 22 oktober
Waar: Goffertpark
Meer informatie

#4 De platenbus @ Brebl

Iedereen die voet heeft gezet op de Smaakmarkt tijdens de vierdaagse zal hem hebben gezien: de Platenbus. Deze mobiele en open woonkamer begon als brandweerwagen en wordt inmiddels gebruikt om haar publiek te voorzien van muziek van de jaren ’30 tot aan de jaren ’90, van Jazz, Chansons tot Disco en Soul. Op 13 oktober tourt de muziek van de Platenbus naar het nieuwe (maar even sfeervolle) Brebl voor een avond vol goede dansplaatjes.

Wanneer: Vrijdag 13 oktober
Waar: Brebl
Meer informatie

#5 WTF @ Doornroosje

Een traditie voor de Nijmeegse Drum & Bass raver: WTF halloween staat weer voor de deur. Met volle overgave aan het unieke karakter van WTF trekken bezoekers hun outfits aan om de zalen van Doornroosje te vullen. Met een harde line up en de creatieve uitzinnigheid die we van WTF die we gewend zijn, belooft het weer een mooie nacht te worden.

Wanneer: Zaterdag 28 oktober
Waar: Doornroosje
Meer informatie

Organiseer jij binnenkort een feest of festival? Of opent er een mooie expositie? Geef je podium aan een mooi muzikaal evenement? Wil je iets aanraden aan andere Nijmegenaren? Laat het weten via info@nachtburgemeesternijmegen.nl en krijg een plekje in de maandelijkse ‘Nachttips van de Nachtburgemeester’!

Dit vind je misschien ook leuk...