Oktober: de films van deze maand

De dagen worden korter, en dat betekent één ding: tijd om naar de film te gaan! Laat je inspireren en ontdek de magie van het witte doek deze maand. Dit zijn onze meest veelbelovende filmtips voor oktober.

1. Past Lives

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Hartverscheurend drama over de liefde, het lot en over hoe het anders had kunnen lopen in het leven.

 

2. The Dive

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Een avontuurlijke diepzeeduik op een van 's werelds meest afgezonderde locaties, wordt een wanhopige strijd om te overleven voor de zussen Drew en May. Wanneer een aardverschuiving rotsen in zee doet storten, wordt May geraakt en komt ze vast te zitten op de bodem van de oceaan.

 

3. Anatomy of a Fall

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Elfjarige Daniel vindt zijn vader in de sneeuw, in een plas bloed. Wat is er gebeurd? Dat blijkt precies de ogenschijnlijk eenvoudige vraag waar Justine Triels rechtbankthriller Anatomy of a Fall antwoord op probeert te geven. De film ontving de Gouden Palm op het Cannes Filmfestival 2023.

 

4. SAW X

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: John Kramer (Tobin Bell) is terug. Het angstaanjagende SAW X speelt zich af tussen de gebeurtenissen van SAW I en II en vertelt het onbekende verhaal van Kramers meest persoonlijke spel: oplichters meedogenloos terugpakken door middel van krankzinnige, ingenieuze en verraderlijke valstrikken.

 

5.Une Année Difficile

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: De langverwachte nieuwe komedie van het onstuitbare filmduo Éric Toledano en Olivier Nakache (Intouchables, C’est la vie!), Une Année Difficile vertelt het verhaal van twee dwangmatige geldverkwisters die veel meer krijgen dan waar ze op gerekend hadden wanneer ze zich uit de nesten proberen te werken.

 

Filmspecial: Cinekid

Van zaterdag 14 tot en met zondag 22 oktober komt het grootste film- en mediafestival voor alle nieuwsgierige kinderen tussen 4 en 14 jaar, samen met hun (groot)ouders, weer tot leven bij LUX Nijmegen. Tijdens de herfstvakantie kun je genieten van de mooiste films en series, het MediaLab ontdekken en deelnemen aan diverse workshops en masterclasses. De kaartverkoop is al begonnen. Wees er snel bij!

Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...