Oktober: de films van deze maand

Ook in oktober is er weer veel moois te zien op het grote doek. Of je nu houdt van drama in de keuken, ontroerende stopmotion of levendige verhalen over liefde en verlies, er is voor ieder wat wils! Dit zijn onze filmtips voor de maand oktober.

1. Narcosis

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft, met alle gevolgen voor haar familie van dien. Extra: Narcosis is de Nederlandse Oscar inzending en op zaterdag 22 oktober komen Martijn de Jong (regisseur), Laura van Dijk (scenario) en Trent (producent) naar LUX voor een Q&A! 

 

2. Zee van Tijd

Locatie: Vue Nijmegen Walstraat
Samenvatting: Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt.

 

3. Boiling Point

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Chef-kok Andy probeert zijn Londense restaurant ondanks alle tegenslag draaiende te houden op de drukste dag van het jaar. Philip Barantini heeft met Boiling Point een film gemaakt die in één lange ononderbroken, soms adembenemende, take is gefilmd.

 

4. Don’t Worry Darling

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Alice en Jack hebben het getroffen met hun woning in het voorbeeldige plaatsje Victory, een experimentele gemeenschap waar de mannen wonen die werken voor het uiterst geheime Victory Project, samen met hun gezin. Maar is alles wat het lijkt? Don't Worry Darling is een gedurfde, mysterieuze en visueel sensationele psychologische thriller van regisseur Olivia Wilde.

 

5. Koning Worst

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Wanneer Greetjes vader, slager Tuitjes, de strijd aangaat met zijn Italiaanse concurrent Smakkerelli, staat het voorheen zo rustieke dorpje Moppel op zijn kop. Voor Greetje is de jaarlijkse worstwedstrijd een duivels dilemma: kiest ze voor haar vader, of voor zichzelf? Koning Worst is de muzikale prequel van de bejubelde stopmotionspeelfilm Knor en onderdeel van Cinekid: het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Weetje: Koning Worst is van de makers van Knor en Knor heeft afgelopen week een Gouden Kalf gewonnen voor beste film!

 

Filmspecial: Cinekid Festival 2022

Laat je deze herfstvakantie van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober verwonderen op Cinekid Festival 2022! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer bij LUX Nijmegen. De kaartverkoop is al gestart!

Lees meer