Nieuws voor de nacht: Mei

De nachttips vanuit een nieuwe hoek! Waar de nachttips van de nachtburgemeester van Nijmegen voorheen een inzage gaven in de vele evenementen in onze stad, krijgen ze nu een nieuwe insteek. Het "Nieuws van de Nacht" zal de nacht- en evenementensector op een andere manier versterken. Makers, promotors, ondernemers en liefhebbers krijgen via dit nieuws inzicht in informatie, tools, kennis en evenementen die de nachtcultuur van Nijmegen versterken.

#1 Bevrijdingsdag @ Centrum Nijmegen

Bevrijdingsdag is de nationale feestdag waarop we de bevrijding van Nederland in 1945 vieren. Op deze dag vieren we ook de bevrijding van het toenmalige Nederlands-Indië. Daarnaast staan we deze zondag stil bij de waarde van vrijheid en mensenrechten. Dit vieren doen we in Nijmegen samen. Gelukkig is er genoeg moois te doen!

Wanneer: Zondag 5 mei
Waar: Centrum Nijmegen
Meer informatie

#2 Adviesgesprek mei #1 @ Cultuur Academy

De Cultuur Academy is er om jonge cultureel ondernemers, makers en organisaties te ondersteunen. Ook partijen uit de nacht kunnen bij hen aankloppen voor hulp. Het oprichten van een stichting, productionele uitdagingen versoepelen of begrotingen opstellen - je kan bij de Cultuur Academy maandelijks volledig gratis terecht voor een adviesgesprek. 

Wanneer: Donderdag 16 november
Waar: NYMA terrein
Meer informatie

#3 Het grote Uitgaansonderzoek

Om de 3 tot 4 jaar doet het Trimbos Instituut in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een groot onderzoek naar middelengebruik onder uitgaanders. Het Grote Uitgaansonderzoek bekijkt uitgaanspatronen, middelengebruik, gezondheid en intentie tot stoppen of minderen onder uitgaande jongeren. Het stuk is eind vorig jaar gepubliceerd, maar blijft een interessant stuk om te lezen naar aanloop van het festivalseizoen.

Meer informatie

#4 De Makersregeling Gelderland @ Het Cultuurfonds

Hoewel de traditionele kunsten hun weg naar de wereld van fondsen vaak goed weten te vinden, is dit voor makers die veelal in de nacht werken nog niet het geval. Daar proberen we samen verandering in te brengen. Daarom deze belangrijke en hele toegankelijke tip voor alle Gelderse makers: de Makersregeling van Cultuurfonds Gelderland! Makers kunnen een aanvraag doen voor het aangaan van een artistiek project, experiment en/of maakproces. Het enige wat je hoeft te doen, is een videopitch van 3 minuten in te sturen. . 

Ofwel: ben je DJ, fotograaf, producer, rapper, stage designer, kledingontwerper, licht- of geluidstechnicus of een ander creatief beroep? En wil jij groeien in jouw makerschap? Dan is deze regeling voor jou een hele goede kans.

Wanneer: T/m 15 mei
Waar: Het Cultuurfonds
Meer informatie

#5 Plaatsmaken voor de broedplaats @ NYMA Makersplaats

De link tussen broedplaatsen en nachtcultuur is duidelijk: broedplaatsen creëren ruimte voor creativiteit, innovatie en culturele expressie. Broedplaatsen inspireren en stimuleren op deze manier nachtcultuur. De gemeente Nijmegen is momenteel bezig met het ontwikkelen van nieuw broedplaatsenbeleid, en wil hierover met de stad in gesprek. Daarom organiseren zij ‘Plaatsmaken voor de broedplaats’: een bijeenkomst over ruimte, creativiteit en de ontwikkeling van onze stad. 

Wanneer: Dinsdag 21 mei
Waar: NYMA Makersplaats
Meer informatie

Wil je iets aanraden aan andere Nijmegenaren? Laat het weten via info@nachtburgemeesternijmegen.nl en krijg een plekje in de maandelijkse ‘Nachttips van de Nachtburgemeester’!

Dit vind je misschien ook leuk...