Mei/juni: de nachttips van nachtburgemeester Cees de Beer

De feesten zijn in volle gang en richting de zomer hebben we nog wat hete clubavonden voor de boeg. Maar natuurlijk krijgen we ook weer feestdagen en dus festivals. De agenda’s lopen weer lekker vol. Er is dus weer veel keuze, ook veel zal uitverkocht zijn, maar dit zijn mijn vijf tips voor komende maand.

#1 Nachtvizier expositie

De nacht is veel meer dan alleen feesten. Daarom begin ik ditmaal niet met een feestje, maar met een expositie over de nacht: NACHTVIZIER, waarbij we de nacht beleven door de lens van Elske Nissen. In een meeslepende combinatie van beeld, kunst, licht en muziek is de Nijmeegse nachtcultuur vastgelegd in de expositie NACHTVIZIER.

Nog tot en met 22 mei is NACHTVIZIER te zien bij Hubert en biedt een fotocollectie van bijzondere momenten uit de nacht, genomen en geselecteerd door Elske Nissen. Het tijdsbeeld, de techniek, de sfeer en het onderwerp verschillen per foto, maar in alle beelden heeft ze geprobeerd het magische gevoel dat de nacht met zich meebrengt met een vaak beperkte hoeveelheid licht in één beeld te vangen.

Wanneer: tot en met 22 mei
Waar: Hubert Nijmegen
Meer informatie

#2 Subcultuur ~ Hemelvaart Festival '22

Feestdagen en festivals: laat dat maar over aan de mensen van Subcultuur. Ook dit jaar staan ze er weer en maken zij zich klaar voor een mooi feestje. En wij zijn er ook klaar voor. Het Vasim terrein zal weer zijn zoals we hem het liefst zien.

Wanneer: donderdag 26 mei
Waar: Cultuurspinnerij De Vasim
Meer informatie

Subcultuur © Stijn Hamers

#3 Karakter /w Laura van Hal e.a.

Er staat heel veel moois op het programma bij Strandbar Stek, maar een die er uitspringt is toch wel Karakter. Na twee jaar kunnen de dansschoenen weer uit de kast en wees niet bang om vies te worden. 

Wanneer: zaterdag 28 mei
Waar: Strandbar Stek
Meer informatie

#4 Het Zusje Van Debbie Festival 2022

Het is een dag van keuzestress, want niet alleen Karakter staat op het programma, maar ook de tweede editie van Het Zusje Van Debbie Festival. Voor deze editie is het Vasim terrein de speeltuin, met een potpourri aan stages en een randprogramma om je vingers bij af te likken.

Wanneer: zaterdag 28 mei
Waar: Vasim terrein
Meer informatie

#5 KukiLuki w/ Azrael ӝ Miss Verständnis

Wie af en toe wil genieten van een goede dosis psychedelische muziek komt in de Brebl aan zijn trekken. Ditmaal staat er KukiLuki op het programma. Stap mee in het donkere bos vol magie met achter elke bass wel een nieuwe wereld. 

Wanneer: zaterdag 4 juni
Waar: Berbl
Meer informatie

Dit vind je misschien ook leuk...