LUX presenteert het eerste dagelijkse VR programma ooit

Sinds donderdag 22 december is LUX Nijmegen één van de theaters ooit die van start gegaan is met een dagelijks VR-programma. Virtual reality heeft voortaan een vaste plek in de programmering, te beleven in één van de individuele, interactieve VR-installaties of in de filmzaal met 360◦ VR Cinema. En wij mochten een voorproefje nemen!

Journeys Beyond Belief

Voor het eerst krijgt virtual reality een vaste plek in de programmering van drie Nederlandse filmtheaters (LUX, Lantarenvenster, Schuur) en beleef je deze unieke ervaring met elkaar in een filmzaal. Beleef verhalen en ontdek plekken waar je normaal niet de kans voor krijgt tijdens de films van Journeys Beyond Belief.


© Marcel Krijgsman 

 

Tijdens deze gezamenlijke 360◦ VR-beleving ervaar je de films Everest, Strands of Mind en Genesis met een VR-bril vanuit een bioscoopstoel. Sta op de top van de Mount Everest, ontdek de mysterieuze diepten van de oceaan of kom oog in oog te staan met dinosaurussen in een prehistorische jungle. Onder de noemer Nu:Reality reis je je wildste dromen achterna.

Over Virtual Reality

Virtual Reality (VR) is een techniek waarmee een virtuele wereld wordt gecreëerd. Door het gebruik van een VR-headset worden de zintuigen geprikkeld en beland je in een driedimensionaal landschap. Met de Virtual Reality techniek is het mogelijk om te reizen naar een spannende bestemming waar je normaal gesproken niet zomaar terecht zou komen, je kunt tijdreizen of je belandt in een mysterieuze fictieve fantasiewereld.


© Marcel Krijgsman

 

Programma en tickets

Journeys Beyond Belief is het eerste programma van Nu:Reality en is gestart op donderdag 22 december. Het programma bestaat uit zes VR-ervaringen, te beleven in 3 programma’s. Individuele VR-installaties of samen in de bioscoopzaal. In maart volgt het tweede programma met zes nieuwe ervaringen. Bekijk hier het hele programma.

 

Fotografie: Martijn Kusters & Marcel Krijgsman

Dit vind je misschien ook leuk...