Levendig, creatief en divers met een dosis urban: dit was BCKYRD Festival

| Amber Oostindie

Op 10 september was het NYMA-terrein de place to be voor degenen die op zoek waren naar een smeltkroes van levendigheid, kleur, creativiteit en diversiteit. BCKYRD Festival vond hier plaats en daar waren wij natuurlijk bij! Met de allerlekkerste beats die ervoor zorgen dat je geen moment stil kunt staan en een divers cultureel programma, was het gedoemd om een succes te worden.

BCKYRD Festival

BCKYRD Festival is een initiatief van De Achtertuin. Voor de organisatoren Diede van Overbeek, Dave Nunes en Sam Aduagye draait het allemaal om het samenbrengen van vele culturele aspecten in een urban festival sfeer. Bij de zes verschillende podia kon je je energie kwijt onder het genot van een muziekmix van Salsa, Bachata, Afropop, Afrobeats, R&B, Futurebeats, Hiphop en Disco. Bij de bar haalde je je favo drankjes, bij de foodcorner at je de lekkerste snacks en tijdens de breakdance battle kon je inspiratie opdoen voor je volgende moves

Een muzikale mix

Aan muziekkeuze was er zeker geen gebrek! Ben je into disco en up-tempo house? Dan is Boeket jouw stage, wat overigens fantastisch gedecoreerd was met gigantische bloemen ballonnen. Eens iets nieuws proberen? Diaspora is erg upcoming met een nieuwe muziekgenre: future beats en (afro)house. Het grootste podium was bezet door Fiesta Macumba, een echte klassieker onder latin lovers en bij de Get Down stage kon je jouw breakdance talent naar een hoger niveau tillen tijdens de ‘social dance’ workshop. Verder had je nog Froday en Jiwa Jiwe, waar het ook absoluut een feestje was.

Positive vibes

Het belangrijkste thema was de verscheidenheid aan kleuren, smaken en stijlen en dat is ook zeker iets wat een positieve bijdrage heeft geleverd aan de sfeer. Er hangt gewoon iets fijns in de lucht (en dat was niet de flinke regenbui die voorbij kwam razen, hoewel dat er wel voor zorgde dat iedereen nog harder ging dansen). Er hing een ongedwongen sfeer waar iedereen kon zijn zoals die wilde zijn en dat werd ook geaccepteerd. Een echt mi casa es su casa gevoel!

Feestelijke toekomst

Samen met Studio Linksvoor organiseert De Achteruin nog een aantal events die op de planning staan, zoals het Schemerlicht Festival, Herfstdrift en Mout Bierfestivals. Verder staat er nog een closing party gepland in De Achtertuin, namelijk Binnenstebuiten, een wekelijks terugkerend feestje. Maar voor degenen die BCKYRD dit jaar gemist hebben, of voor de party people die hun heupen volgend jaar weer willen shaken op de fijnste beats, de plannen zijn er!

Kijk voor meer informatie op www.bckyrdfestival.nl

 

Fotografie: Ruth Petersen

Dit vind je misschien ook leuk...