Januari: de films van deze maand

Januari een saaie maand? Niet als je van bioscoopfilms houdt! We hebben de filmagenda’s weer eens goed doorgespit om je de beste filmtips van deze maand te kunnen geven. Hier zijn ze dan: de filmtips van januari.

1. Concerned Citizen

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Ben en zijn vriend Raz zijn verhuisd naar een opkomende wijk in Tel-Aviv. Ze zijn nu ook klaar om een kindje te adopteren wat Ben vooral erg graag wil. Hij plant een boompje voor hun flatgebouw uit tevredenheid over hun nieuwe plek. Als hij merkt dat steeds tegen het kwetsbare boompje wordt geleund, belt hij op een dag de politie die met onevenredig geweld reageert.

 

2. Trois Couleurs: Bleu

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Juliette Binoche speelt de rol van Julie, die na een tragisch verkeersongeval haar man en dochter verliest. Getraumatiseerd besluit ze alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen. Haar man was echter bezig met een belangrijk muziekstuk en Julie is de enige persoon die kan helpen dit werk te voltooien. De in 4K gerestaureerde film won onder meer drie Césars en de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië.

 

3. Broker

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Broker van regisseur Hirokazu Koreeda gaat over Sang-hyeon en Dong-soo, die goed verdienen aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind.

 

4. Housparty

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: Het zit aspirant-clubpromotors en beste maatjes Damon en Kevin allemaal niet mee. De twee pechvogels zijn platzak en staan op het punt het dak boven hun hoofd te verliezen. Maar wie niet waagt, wie niet wint. En dus besluiten ze het feest van het jaar te organiseren in de dure villa waar ze hun laatste schoonmaakklus hebben uitgevoerd.

 

5. Yuku en de Hiymalayabloem (AL)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Yuku, het oudste kind uit een grote muizenfamilie, moet de voedselvoorraad bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.

 

Dit vind je misschien ook leuk...