Expat life in Nijmegen: Pablo, Mexico

In de serie "Expat Life in Nijmegen" vertellen expats over hun leven in de oudste stad van Nederland. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat doen ze hier in het dagelijks leven en wat vinden ze van de stad en haar omgeving? 

Hier het verhaal van Pablo Garza uit Mexico...

"Mijn achtergrondverhaal bestaat uit een mix van twee landen - Mexico en Nederland. Ik kom oorspronkelijk uit Mexico-Stad. Ik woon nu ruim twee jaar in Nederland, maar mijn verhaal met Nederland begon ongeveer acht jaar geleden, toen ik een uitwisselingsprogramma deed in Groningen. Terwijl ik in het buitenland studeerde, voelde ik een unieke band met het land, de mensen en de manier van leven (alleen nog steeds niet met het winterweer); sindsdien ben ik bezig geweest om terug te komen en een manier te vinden om deze plek thuis te noemen. Ik ben naar Nederland verhuisd om een master Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit te volgen en na mijn afstuderen heb ik gewerkt in het hoger onderwijs aan de Radboud Universiteit, binnen de Nijmegen Faculteit der Managementwetenschappen.

Mijn rol als International Marketing en Engagement Officer is gericht op het stimuleren van de internationaliseringsinspanningen van de universiteit en het verbeteren van de zichtbaarheid en de betrokkenheid van de universiteit bij internationale belanghebbenden. Eigenlijk ben ik de verbinding tussen de universiteit en de internationale gemeenschap.

Mijn reis naar deze functie verliep vrij spontaan. Na het afronden van mijn masteropleiding kwam ik de vacature tegen die aanvoelde alsof hij op maat gemaakt was voor mijn persoonlijke verhaal. Studeren in het buitenland en nieuwe culturen ontdekken zijn altijd een belangrijk deel geweest van wie ik ben. Toen ik de mogelijkheid zag om te werken aan het creëren van vergelijkbare levensveranderende ervaringen voor andere studenten, sprak het me gelijk aan. Wat ik nu ook doe, of wat ik in de toekomst ook zal doen, ik zal altijd kijken naar het creëren van een positieve en betekenisvolle impact op het leven van mensen.

Nijmegen inspireert me voortdurend met zijn creativiteit, zowel in mijn werk als privéleven. Het is een stad vol creatieve mensen en ruimtes, die mijn eigen creativiteit triggeren. Ik houd ook van een actieve levensstijl en ben dol op het nachtleven en de muziekscene van de stad. Maar waar Nijmegen voor mij om draait zijn de simpele dingen, zoals hardlopen over de Waalbrug, een drankje drinken op de boot bij Opoe Sientje of gewoon liggen op het Waalstrandje tijdens een warme zomerdag.

Omdat ik uit Mexico kom, mis ik het eten thuis wel. Als iemand uit een andere cultuur mis ik soms het pittige eten, maar het went. Ik bedoel, kroket en bitterballen zijn toch ook lekker? En er gaat niets boven een frikandel speciaal.

Voor mij is de grootste schat van Nijmegen de mensen. Ik heb het voorrecht gehad om hier de meest gastvrije en leuke mensen te ontmoeten. Vrienden die ik nu familie noem. Het sterke gevoel van vriendschap dat ze hebben, is iets wat je ergens anders misschien niet vindt. Dus mijn tip is simpel: aarzel niet om contact met ze op te nemen en ze beter te leren kennen. Je zult echt versteld staan van de ongelooflijke mensen die je kunt ontmoeten en de vriendschappen die je in deze stad kunt opbouwen. De mensen hier zijn echt bijzonder."

All expat stories are also available in English

 

Studeren en werken in Nijmegen

Nijmegen heeft veel te bieden op het gebied van studeren, werken en ondernemen. De oudste stad van Nederland is ook een van de grootste studentensteden van het land. De stad profileert zich als een toonaangevende wereldspeler in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen. Met haar belangrijke positie in de Health & High Tech sector behoort Nijmegen tot de internationale top als het gaat om verbetering van de kwaliteit van leven, gezondheidszorg en de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor diverse maatschappelijke toepassingen.

Lees meer

Wil je ook jouw expat verhaal vertellen?

Je kunt je aanmelden via dit formulier als je werkt in Nijmegen, of via dit formulier als je studeert in Nijmegen.