Down the Rabbit Hole 2019

Het is weer bijna tijd voor het avontuurlijkste muziekfestival van Nederland: Down the Rabbit Hole! Van 5 tot en met 7 juli worden de Groene Heuvels in Beuningen omgetoverd tot een hele fijne festivalbubbel waar ook IntoNijmegen graag in rondstruint. Op deze pagina vind je foto's en verslagen.

 

Dag 3

Muzikale hoogtepuntjes en voetbalsferen op dag 3 van Down the Rabbit Hole
‘Dit is mijn derde optreden in 36 uur, dus ik ben aan de alcohol en drugs’, lacht singer-songwriter Laura Pergolizzi, ook wel LP. Ze opent de dag op Hotot met haar aanstekelijke nummers. Het is nog niet erg druk, maar het is ook nog vroeg. LP, gekleed in een beige broekpak, afgemaakt met hoedje en zonnebril, zet een mooi optreden neer met haar zuivere stemgeluid. Wanneer ze Lost On You inzet, is het publiek inmiddels helemaal ontwaakt en iedereen brult lekker mee.

Lees de blog van Simone Vos

Dag 2

Dansend de dag door (in poncho) op Down the Rabbit Hole
“Strek één been nu omhoog en kijk in de richting van je buurman- of vrouw”, de yogi in het midden van de koepel voor Studio Rabbit begeleidt de mensen die yoga doen, met haar stem. De hele ochtend door zijn er yogasessies hier, om de dag ontspannen te starten.


Rustig opstarten 
Aan de andere kant van het terrein, bij Teddy Widder, maakt de elektronische deuntjes in combinatie met het dromerige stemgeluid van RY X ook een rustige start van de dag. Naar mate het optreden verstrijkt, ontwaakt het publiek meer en komt de opzwepende beat ook meer tot z’n recht. 

Lees de blog van Simone Vos
 

Dag 1

Dompel je onder in relaxte sfeer op Down the Rabbit Hole
Het is mijn eerste ontmoeting ooit met Down the Rabbit Hole. De quote boven de ingang belooft veel goeds: ‘We zijn hier, getuimeld door de schacht, bij de bron, in het gezonken bos. Alles los! Waar je bent, wie je bent, waar niemand je kan zien.’ Down the Rabbit Hole is een tikje anders dan andere festivals: overzichtelijk maar met toch ook vrij veel bezoekers (35.000). Met veel kleine veldjes vol foodtrucks, barretjes en kleine podia. Genoeg ruimte om te relaxen en muziekliefhebbers halen hier hun hart op.

Lees de blog van Simone Vos

Editors, Underworld, Janelle Monáe en meer!

Dit jaar pakt het Beuningse festival uit met drie headliners van formaat: Editors, Underworld en Janelle Monáe prijken bovenaan de poster. Maar ook daaronder staat heel wat muziek om je vingers bij af te likken. Weet jij al wat je absoluut niet gaat missen? Bekijk het volledige programmaoverzicht.

Met zo veel moois is het onvermijdelijk: je moet een aantal moeilijke beslissingen maken. Ga je bijvoorbeeld voor een plekje vooraan bij Kamashi Washington, of toch liever naar SONS? Wegdromen bij Khruangbin of zweten bij Donny Benét? Bekijk hier het blokkenschema en maak je keuze! 

* Down the Rabbit Hole voegt last minute nieuwe namen toe aan de toch al indrukwekkende festival line up! Neneh Cherry, Parcels, Zwangere Guy (mét live-band), Hayden Thorpe en The Mauskovic Dance Band komen naar Beuningen.

Neneh Cherry en Parcels vervangen Sofi Tukker en Sam Fender die eerder deze week wegens gezondheidsreden hebben afgezegd. Sho Madjozi, Anna Leone en Tomo Como Rey hebben ook laten weten niet meer naar DTRH te komen. Ook goed om in de gaten te houden: Jordan Rakei speelt niet meer op zondag maar komt al op vrijdag. Er zijn dus een aantal wijzigingen in het blokkenschema.

IntoNijmegen op Down the Rabbit Hole

Ook IntoNijmegen huppelt graag rond in de festivalgekte. Redacteur Simone Vos doet tijdens het festival verslag van alle spannende gebeurtenissen op de Groene Heuvels. Fotograaf Tycho van Dijk legt alle vrolijkheid vast op de gevoelige plaat. Op deze pagina vind je tijdens en na het festival hun belevenissen.

Sfeer proeven - Live meekijken en terugblikken

Tickets voor Down the Rabbit Hole zijn helaas uitverkocht. Toch nog op zoek naar een ticket? Laat je konijnenpootje niet lichten! Pas op voor zwarthandel en koop je kaarten alleen via de officiële verkoopkanalen. Laat zwarthandelaren als Eutickets, Viagogo, Seatwave en Onlineticketshop lekker links liggen. Ook op Ticketswap en Martkplaats worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs actief. Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nl.

Meer praktische informatie over het festival vind je hier.

Ticket al in de pocket? Dan alvast heel veel plezier!

 

Fotografie: Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk...