Dé filmtips van november

Nu de winter nadert, is er niets fijner dan naar de bioscoop gaan en je nestelen op die heerlijk comfortabele bioscoopstoelen. Popcorn in de hand, lichten uit... Deze films kun je deze maand in Nijmegen zien!

1. Das Lehrerzimmer

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: De Duitse film Das Lehrerzimmer is een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt. De film is hierom ook gekozen als de Duitse Oscarinzending voor 2023.

 

2. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: Het is de ochtend van de tiende jaarlijkse Hongerspelen en de achttienjarige Coriolanus Snow (Blyth) - jaren voordat hij de tirannieke president van Panem zou worden - bereidt zich voor op zijn enige kans op roem en succes. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en alles hangt af van zijn prestaties als mentor tijdens de spelen.

 

3. Hardcore never dies

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn muziekopleiding loopt niet van een leien dakje. In zijn zoektocht naar inspiratie krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: zijn broer Danny introduceert hem in de opkomende Rotterdamse gabber-scene.

 

4. The Miracle Club

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Dublin, 1968: Het is de droom van elke huisvrouw om de wijde wereld in de trekken, weg van de dagelijkse sleur. Met het winnen van een pelgrimstocht naar de heilige stad Lourdes komt dit voor de gelukkigen Lily, Eileen, en Dolly ineens binnen handbereik.

 

5. Wish (Junior)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: In Wish, de gloednieuwe, epische, geanimeerde musicalfilm van Walt Disney Animation Studios, bewijzen Asha en een kleine bal vol grenzeloze energie die Star wordt genoemd dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.

 

Dit vind je misschien ook leuk...