Dé filmtips van juni

Zin in een ontspannen avondje uit in de bioscoop? Hier zijn de onmisbare filmtips voor de maand juni die je absoluut moet zien. Pak je favoriete drankje, leun achterover en geniet van de beste films!

1. The Dead Don’t Hurt (v.a. 06-06)

Locatie: LUX Nijmegen,  Pathé Nijmegen
Samenvatting: Feministische western van Viggo Mortensen (The Lord of the Rings) over Deense immigranten die een leven proberen op te bouwen in een corrupt stadje in Nevada in de jaren 1860. Met Viggo Mortensen en Vicky Krieps. 

2. The Movie Teller (v.a. 13-06)

Locatie: LUX NijmegenPathé Nijmegen
Samenvatting: Ontroerend drama van Lone Scherfig (An Education) over een jonge vrouw die haar talent als verhalenverteller gebruikt om de inwoners van een arm mijnstadje in Chili te vertellen over de prachtige films die ze in de bioscoop heeft gezien.


3. Levante (v.a. 20-06)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Drama over een jonge vrouw die onverwacht zwanger raakt. Tijdens haar zoektocht naar de mogelijkheid voor een illegale abortus, wordt ze het doelwit van rechtse activisten die vrouwen en meisjes ervan weerhouden een abortus te ondergaan.

4. Here (v.a. 20-06)

Locatie: LUX Nijmegen 
Samenvatting: Dramatische speelfilm waarin regisseur Bas Devos met zijn vierde langspeler een geduldige en menselijke blik werpt op een Roemeense bouwvakker die flaneert door de Belgische hoofdstad en zijn natuur. Een stadssymfonie die hulde brengt aan de onzichtbaren, en aan mossen.

 

5. Dikkie Dik en de verdwenen knuffel (v.a. 19-06)

Locatie: LUX NijmegenVue Nijmegen & Pathé Nijmegen
Samenvatting: Dikkie Dik ontdekt dat er iets ergs is gebeurd: Beer is verdwenen! Beer is zijn liefste knuffel en moet teruggevonden worden. Gelukkig krijgt Dikkie Dik de hulp van Poes Muis, zijn beste vriendinnetje. Samen gaan ze op onderzoek uit en daarbij stuiten ze op onverwachte uitdagingen.

Dit vind je misschien ook leuk...