De 3 biebtips van september

Wist je dat er in de bieb heel veel toffe activiteiten plaatsvinden voor kinderen en volwassenen? Iedere maand zet de Bibliotheek Gelderland Zuid drie activiteiten in the spotlight, mét bijpassende leestips. Om inspiratie op te doen, te ontspannen, andere mensen te ontmoeten of jezelf te ontwikkelen.

1. Boekenproeverij

Deze avond bespreken we de ‘pareltjes’ uit de boekenwereld. Dennis Kersten (Radboud Universiteit), Gerben Sebregts (klantadviseur Bibliotheek De Mariënburg) en Toine Susijn (Dekker v.d. Vegt) vertellen over hun favoriete boeken. De presentatie is in handen van Heidi Koren, stadsdichter van Nijmegen. Laat je inspireren! Kaartjes (€ 6 voor biebleden, € 8 voor overige bezoekers) zijn hier te koop. Aanvang 20.00 uur.

Voorafgaand aan de Boekenproeverij (om 18.30 uur) vindt er een gratis speeddate-avond voor leeskringen plaats. Is jouw leesclub op zoek naar nieuwe leden? Of ben je op zoek naar een nieuwe leesclub? Meld je dan aan via hvdl@obgz.nl.

(Noteer ook alvast in je agenda: de Kinderboekenproeverij op 3 oktober! Met tips voor de leukste kinderboeken om voor te lezen.)

Boekentip!

Jennifer Egan – Bezoek van de knokploeg
We geven je alvast één boekentip van de Boekenproeverij cadeau: klantadviseur Gerben tipt ‘Bezoek van een knokploeg’. In dit boek maken we kennis met platenproducer Bennie, zijn vroegere punkvriend Scotty, kleptomane en Bennies assistente Sasha, knappe Alex, Sasha's date voor één nacht, en vele anderen. Daar waar hun levens elkaar kruisen verwoordt Jennifer Egan met verve en humor de grote truc die de tijd met ons uithaalt, in een roman over verleiding en verlies. Leen dit boek alvast bij de bieb!

2. Technieklab

Houd jouw kind van computers en techniek? In het Technieklab van CoderDojo kun je een hoop coole dingen doen en leren! Het eerste Technieklab is op zaterdag 3 september tussen 11.00 en 13.30 uur in Bibliotheek De Biezantijn in Nijmegen-West. Wat dacht je van videogames of websites ontwerpen, geweldige graphics maken, elektronische schakelingen bouwen of films en muziek maken. Kortom, alles met betrekking tot computers op welke manier dan ook. Je kunt meedoen als je zeven jaar of ouder bent. Meld je hier (gratis) aan. Het volgende Technieklab is op zaterdag 5 november van 12.00 tot 14.30 uur in Bibliotheek Zwanenveld.

Boekentip!

Jane Wilsher – Waanzinnige machines
Hoe werkt je fiets en je computer? En hoe zit een duikboot, en een raket in elkaar? Lees en zie (op de vele tekeningen) hoe allerlei machines en apparaten in elkaar zitten en werken. Met getekende kleurenillustraties en een uitneembare kartonnen lens om alles nog beter te bekijken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

3. SPRAAKWATER, een avond vol spoken word

Razendknappe dichtregels gesproken in een vloeiend ritme: dat is spoken word. Op dinsdagavond 27 september organiseert Bibliotheek Malden samen met de dorpsdichter van de gemeente Heumen, Thijs Kersten, een avond vol met woordkunst: SPRAAKWATER. Diverse lokale woordkunstenaars zullen de bühne betreden, waaronder Jeroen Antoine, Siham Amghar en natuurlijk Thijs zelf. De presentatie is in handen van de Nijmeegse nachtburgemeester Cees de Beer. Kaarten zijn hier verkrijgbaar en kosten € 9,50 voor bibliotheekleden en € 12 voor overige bezoekers.

Boekentip!

HARDOP – Spoken word in Nederland
‘HARDOP’ van samensteller Babs Gons is een staalkaart van de spoken word-scene in Nederland. Met teksten van achttien artiesten, dichters, die ieder op hun eigen manier deze literaire kunstvorm met hart en ziel vormgeven en uitdragen. Spoken word is de kunst om de woorden van het papier te halen en ze tot leven te brengen. Spoken word is een ware performance, waarin niet alleen tekst, maar ook ritme, tempo, mimiek, beweging, intonatie en de interactie met het publiek een rol spelen. Het is een manier om de wereld te bezien en een rechtstreekse en krachtige manier om je stem te laten horen. 

Dit vind je misschien ook leuk...