Augustus: de films van deze maand

Van bloedstollende actie tot hartverwarmende romances, in deze tiplijst belichten een aantal van de beste films die in Nijmegen op het witte doek schitteren. Sit back, relax en geniet van de leukste bioscoopfilms van augustus!

1. Baghdad Messi

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: In de dramafilm Baghdad Messi duik je in het verhaal van Hamoudi. Zijn grootste droom is om net zo goed te worden in voetbal als zijn grote held Messi. Een voetbalmatch tussen kinderen krijgt echter een gruwelijke wending. Nog voor het laatste fluitsignaal wordt het dorp waar Hamoudi leeft, aangevallen…

 

2. L’Ultima Notte Di Amore

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. Maar wat hij niet weet, is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden.

 

3. Riceboy Sleeps

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Wanneer haar geliefde, tevens de vader van haar kind, zelfmoord pleegt, wijkt So-Young van Zuid-Korea uit naar Canada om daar met haar zoontje Dong Hyung een nieuw leven te beginnen. Maar haar plek vinden in een nieuwe cultuur blijkt lastiger dan gedacht.

 

4. Only You

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: Elisabeth (Claire Bender) staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde. (Egbert-Jan Weeber) staat op het punt alles achter zich te laten voor een lange reis. Als de twee elkaar ontmoeten, verandert alles.

 

5. Maxie en haar ondeugende tandenfee (junior)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Een brutale fee genaamd Violetta verdwaalt in de mensenwereld. Om terug te gaan naar de sprookjeswereld, ontmoet ze en werkt ze samen met een twaalfjarig meisje genaamd Maxie en ontdekt ze haar ware bestemming.

 

Filmspecial: LUX Open Air 

Ontdek het veelzijdige talent van Tilda Swinton tijdens LUX Open Air, van 22 t/m 26 augustus. Geniet van vijf avonden vol films waarin zij schittert op het Mariënburgplein (vóór de LUX). Alle films van LUX Open Air zijn gratis te bezoeken, je hoeft hiervoor géén kaarten te reserveren bij de kassa. Wil je zeker zijn van een plek? Neem gerust je eigen stoel, zitzak of krukje mee!

Deze films staan op het programma:

  • DI 22 AUG – Burn After Reading
  • WO 23 AUG - Orlando
  • DO 24 AUG – We Need to Talk About Kevin
  • VR 26 AUG – Only Lovers Left Alive
  • ZO 27 AUG – A Bigger Splash
Meer info

Dit vind je misschien ook leuk...